Blog post

Afvallen | Wat woog ik en wat weeg ik nu? Mijn afvalresultaten

5 januari 2018

Dit is denk ik met recht de lastigste blog van het jaar en het jaar is nog maar net begonnen. Het is tijd om een onderwerp aan te kaarten, waar ik nog steeds moeite mee heb. Dit jaar wil ik nog een stapje dichterbij zelf acceptatie komen. In het afgelopen jaar ben ik ontzettend open geweest over mijn afvalproces en vandaag wil ik graag nog een stapje verder gaan. Wat woog ik toen ik begon, wat weeg ik nu en wat is mijn gewichtsdoel. In de blog van vandaag vertel ik je het allemaal.

In het afgelopen jaar heb ik niet alleen mijzelf geinspireerd om beter naar mijn lichaam te luisteren, maar ook anderen. Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik het doe en waarom het mij lukt om het vol te houden. Dit is een stukje discipline, maar ook een stukje loslaten en doorgaan. Daarnaast heb ik heel veel gehad aan de steun van de mensen om mij heen. Het afvallen doe ik samen met mijn moeder en daarnaast ben ik ontzettend open geweest op mijn blog en sociale media over mijn afvalproces. Nou ja, bijna helemaal open dan.

Wat woog ik en wat weeg ik nu. Mijn afvalresultaten.

Mijn startdatum was 30 mei 2017,  dat is onderhand meer dan 31 weken geleden en meer dan 200 dagen verder. Ik begon op een gewicht van 114,5 kg. In de eerste 9 weken viel ik 9kg af en woog ik vrij vlot ver onder de 110 kg. Het gewichtsverlies van de eerste weken ging ontzettend vlot en dit motiveerde mij om door te gaan. Na de eerste 10 weken ging het met pieken en dalen, mijn lichaam moest erg wennen aan het gewichtsverlies en daardoor ging het niet meer zo snel als in de beginnen. Snel genoeg natuurlijk, maar het was geen kilo per week meer. Ik heb een tijdje rond de 102 kg gehangen en op 17 september 2017 kwam ik eindelijk onder de 100 kg terecht. Dit voelde als een regelrechte overwinning, eindelijk was ik van dat verschikkelijke getal af. In totaal was ik nu 14,5 kg kwijt. In de maanden september tot en met december viel ik nog ruim 8 kilo af.

Op dit moment weeg ik 92,5 kilo en ben ik in totaal 22 kg kwijt. Mijn hoofddoel is om 30 kilo af te vallen, zodat ik 84,5 kg weeg. Ik ben 1.80 m, voor mijn diagnose Coeliakie heb ik altijd rond de 85 a 88 kg gewogen, maar ik wilde toen ook altijd al afvallen. Daarom is het ook mijn hoofddoel. Als ik de 30 kg ben gepasseerd wil ik nog onder de 80 kg komen om op mijn juiste gewicht/BMI te komen. In feite zou ik rond de 72 kg moeten wegen, maar ik hoef ook geen botje te worden. Ik wilde lekkerder in mijn vel komen en dat heb ik al bereikt! Het is nu een kwestie van doorgaan en niet opgeven. Ik ben zo dichtbij.

Welke resultaten heb ik meer behaald? Mijn afvalresultaten

Helaas ben ik mijn notitie van mijn lichaamsomtrek kwijt. Ik had in het begin mijn lichaam opgemeten, maar helaas kan ik dit briefje niet meer terug vinden. Als ik deze vind zal ik hem alsnog bespreken op mijn blog. In mijn kledingmaat ben ik ook flink geslonken. Ik kwam van een maat 46/48 en ik draag nu een 42/44 in kleding en bijna broekmaat 40, maar dat is nog een paar kilo’s. De winterjas die ik heb gekocht in maart 2017 in maat 48, is veel te groot. Ik denk dat sommige vriendinnen, samen met mij in de jas passen! Gezellig. Daarnaast zijn mijn borsten ook geslonken, voor mij een flink (!) voordeel, want ik heb in de puberteit vooraan gestaan toen ze aan het uitdelen waren. Ik ben van 90H, naar cupmaat 85G gegaan en ik denk dat ik over enkele tijd nog verder zak naar 80G.

Daarnaast heb ik vorige week voor het eerst weer truitjes kunnen kopen bij winkels zoals Vero Moda en de Only. Jarenlang ben ik afhankelijk geweest van winkels met grotere maten, dus het voelde als een nieuwe overwinning dat ik weer kleding aankon in de winkels waar ze kleinere maten verkopen.

Het is voor mij een grote stap om dit openbaar en online te zetten. Het voelt naakt, terwijl je geen huid ziet. Vorig jaar vertelde ik het verhaal achter de kilo’s. Dit jaar wil ik een stapje verder zetten in de weg naar zelfacceptatie. Jezelf kwetsbaar openstellen is hierbij een belangrijk euvel, daarnaast wil ik volledig eerlijk zijn. Er zijn veel dames en misschien wel heren die ik in het afgelopen jaar heb geinspireerd en gemotiveerd. Mijn doel is om in 2018 hiermee door te gaan, want het geluk van andere in hun proces in zelfacceptatie en gewichtsverlies, doet mij ook veel goeds. Mocht je privé graag een gesprek met mij aangaan, dan kun je mij altijd een DM sturen via Instagram @Dailyinception.

Vind jij het lastig om over je gewicht te praten?

 

 

 

14 Comments

 • Janne

  10 januari 2018 at 13:43

  Wat knap van je dat je je leefstijl zo hebt veranderd en naar je lichaam hebt leren luisteren! Je ziet er stralend uit. En je hebt ook nog een heel leuke kledingstijl, zo stoer en vrolijk. Ik snap wel dat je het leuk vindt dat je nu weer meer keus hebt in kleren. Ga je ook artikelen met outfit-inspiratie schrijven? 🙂

 • Lotte Cornelissen

  6 januari 2018 at 19:15

  Heel goed van jou!! Ik hoop dat je voor velen een inspiratie zal zijn 🙂

 • Gaby

  6 januari 2018 at 16:36

  Zo ontzettend knap van je. Hoe heb je dit precies gedaan?

 • Daenelia

  6 januari 2018 at 14:48

  Natuurlijk ga je je doelen halen! Je bent zo goed bezig. (En je moeder ook, neem ik aan? Wel heerlijk dat je er met z’n tweetjes aan begonnen bent. Daar kun je veel steun aan hebben.)
  Wat volgens mij voor jou heel goed werkt is dat je het hele afvallen in eigen hand houdt: dus geen dieet van een of andere dieet-goeroe. Daardoor is die omslag in je eetpatroon ook beter vol te houden, want het is een omslag voor het leven (hoewel je op een moment natuurlijk weer ietsjes meer mag eten om normaal op gewicht te blijven als je onder die 80 komt). Komt dat nou door de Coeliakie of niet? Want ik denk dat een vastomlijnd dieet voor iemand die al tegen dingen aanloopt die ‘niet lekker vallen’, om het maar prozaïsch te zeggen, veel lastiger is omdat het je nog méér beperkt. Veel beter is dus jouw aanpak om alles te kunnen eten wat je wilt eten én tegelijkertijd bewuster keuzes te maken. Dat doe ik ook (… vandaar dat ik jouw aanpak dus ook zo goed vind XD ). Ga zo door! Geniet van alles.

 • Celine

  6 januari 2018 at 14:44

  Super goed van je Tess!

 • Annemae

  6 januari 2018 at 12:24

  Wat ben ik zo enorm trots op jou Tes!
  Annemae onlangs geplaatst…Kleine, goede voornemens voor 2018My Profile

 • Aniek

  6 januari 2018 at 00:24

  Ik vind het zo ontzettend knap van je! Echt super!

 • Krystle/Batboy

  5 januari 2018 at 19:10

  Wat ontzettend knap zeg!!
  Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Alsof er een engeltje over je tong piest!My Profile

 • Manon

  5 januari 2018 at 17:53

  Ik vind dit echt zo knap van je! petje af
  Manon onlangs geplaatst…Embrace and love your body with Etos Spicy Manderin Limited Edition van de EtosMy Profile

 • Saskia

  5 januari 2018 at 17:08

  Wat een mooie resultaten! Dat geeft energie om door te gaan.
  Zelf ook met een strijd tegen de kilo’s bezig vanaf oktober.
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn December 2017My Profile

 • Nele | Pizzapartyfridaynight

  5 januari 2018 at 16:56

  Waaauw, wat een resultaat! Zo knap gedaan! 🙂 ik ben wel benieuwd hoe je dat gedaan hebt, of kan ik dat ook ergens terug vinden op je blog? 🙂 x
  Nele | Pizzapartyfridaynight onlangs geplaatst…Even een korte updateMy Profile

  1. Daily Inception

   5 januari 2018 at 19:47

   Hi Nele, Bedankt voor je reactie. Vanaf volgende week komt er een serie van blogs online met stap voor stap hoe ik mijn afvalproces heb opgezet. Kort samengevat heb ik mijn levensstijl zo ingedeeld dat ik bijna alles nog mag eten en vervolgens nog steeds afval. Houd dailyinception.nl de komende tijd goed in de gaten!
   Daily Inception onlangs geplaatst…Winactie | Elke Dag Een Vraag – Luxe Editie (Nieuwjaarsbloghop)My Profile

 • Veronique Janssen

  5 januari 2018 at 11:09

  Zo knap dat je het deelt. Heel veel respect 😊
  Veronique Janssen onlangs geplaatst…Recensie: Drakenbloed – Pepper KayMy Profile

 • Kim

  5 januari 2018 at 10:34

  Zo ontzettend knap van je! Wat een mooie resultaten in een relatief korte tijd. Je gaat je doelen zeker behalen!
  Kim onlangs geplaatst…Favorieten van de maand december ’17 – Met Cocktails, een dansvoorstelling en feestdagenMy Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Vorige Volgende
%d bloggers liken dit: