GASTBLOG | Mirjam Plaisier over journaling

18 december 2015
PicMonkey Collage
Laatst had ik een goede vriendin van mij gevraagd om een gastblog te schrijven over haar verslaving. Geen drugsverslaving, maar een ‘journal’ verslaving. Ik vroeg haar uit te leggen wat journaling inhoud en waarom het zo leuk is! Vol enthousiasme ging ze op mijn voorstel in en vandaag publiceert zij haar eerste gastblog op mijn blog. Daarbij is dit de 100ste blogpost op mijn blog.

Mirjam Plaisier: “Mijn naam is Mirjam Plaisier en ik ga jullie iets vertellen over mijn nieuwe verslaving ‘JOURNALING’.*

Ik kwam op het idee door een vriendin van mij. Ik zag de laatste tijd veel Journal plaatjes op Pinterest. Dit vond ik er zo leuk uit zien en het leek me erg leuk om te doen, dus ben ik er ook mee begonnen!
Een journal is eigenlijk een soort dagboek. Je kunt het gebruiken om leuke lijstjes in op te schrijven (bijvoorbeeld: landen die je nog wilt bezoeken en wishlists). Maar ook je favoriete quotes, briefjes die hebt gekregen en herinneringen die je wilt bewaren voor later. Ik vind het leuk om deze speciale gebeurtenissen terug te lezen over een aantal jaar.
Het bijhouden van een journal maakt mij super rustig en vrolijk. Sommige mensen vinden het moeilijk om te praten over dingen over hun gevoelens en de dingen die zij hebben meegemaakt. Een Journal kan in dit geval een uitlaatklep voor hun zijn. Ze schrijven het als het ware van zich af.

Ik heb een aantal leuke voorbeelden voor jullie opgezocht! Bezoek ook eens mijn profiel op Pinterest voor meer leuke voorbeelden: https://www.pinterest.com/mirjamplaisier5/

Leuke Journal boekjes zijn o.a. te koop bij de Hema en de V&D.”

Veel liefs,

 

Mirjam

2 Comments

  • angelaah23

    18 december 2015 at 11:50

    Leuk ik doe net als chelsey meer het smashbook achtige. Ik vind het erg rustigevend!

  • Chelsey Meijners

    18 december 2015 at 10:00

    Journaling doe ik ook! Maar dan meer onder de mom van ''smashbooken''. Erg leuk om te doen!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Vorige Volgende
%d bloggers liken dit: