Blog post

Recept | Glutenvrije Appeltaart met amandelspijs

22 oktober 2018

De herfstvakantie is in veel regio’s begonnen! De herfstvakantie is voor mij altijd een periode om lekker in de keuken te staan. Alleen heb ik dit jaar helaas geen herfstvakantie. In deze Maand van de Appel kan er natuurlijk een recept niet ontbreken. Vandaag heb ik een recept voor jullie een glutenvrije appeltaart met amandelspijs.

Een appeltaart is een echte klassieker! Iedereen heeft het wel eens gegeten. Het is ook een echte typische herfsttaart. Het is niet een taart die je even snel maakt, maar het is wel erg leuk om te doen.

– Bevat Affiliate links-

Ingrediënten Glutenvrije Appeltaart met amandelspijs

  • 400 a 500 gram appels (elstar of jonagold)
  • 25 gram rozijnen
  • 1 a 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • Kaneel
  • 200 gram Koopmans Amandelmeel
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram Roomboter
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • 1/2 pakje Amandelspijs
  • Optioneel: ongezouten noten, zoals walnoten, amandelen en hazelnoten
  • Optioneel: Abrikozenjam
  • Extra: Springvorm 20Ø, bakpapier, keukenmachine/mixer en natuurlijk een oven!

Dit is echt een heerlijke appeltaart! Als je liever geen amandelspijs wilt gebruiken, dan kun je deze natuurlijk weglaten. Het maakt het wel net wat lekkerder. Wil je liever een grotere taart maken? Neem dan een 24∅ springvorm en verdubbel de ingrediënten.

Bereiding Glutenvrije Appeltaart met amandelspijs

Stap 1: Schil de appeltjes en snijd deze in kleine stukje. Bestrooi de appeltjes met kaneel en bruine basterdsuiker. Voeg nog een handje rozijnen eraan toe. Hussel het geheel goed door. Voeg als extra optie eventueel nog wat ongezouten noten toe. Zet deze even opzij en ga verder met het taartdeeg.

Stap 2: Mix de boter zacht in de keukenmachine. Voeg de amandelmeel, de witte basterdsuiker en 2/3 van het ei (los geklopt) toe aan het beslag. Voeg nog een snufje zout toe en mix alles samen tot een deegbal. Laat vervolgens het deeg ongeveer 10 a 15 minuten rusten in de koelkast.

Stap 3: Prak de helft van het amandelspijs met een vork los en samen met een los geklopt eitje.

Stap 4: Bekleed een springvorm van 20ø met bakpapier. Vet ondertussen de randen goed in. Verdeel 3/4 van het deeg over de bodem en duw de randen goed omhoog. Zorg dat er overal het deeg goed is verdeeld.

Stap 5: Verdeel het amandelspijs over de bodem, druk dit voorzichtig plat en verdeel de appel erover.

Stap 6: Maak van de het overige deeg dunne reepjes om de appeltaart te bekleden. Dit is best wel priegelwerk, omdat het best kwetsbaar is. Gelukkig kun je het goed aan elkaar plakken erboven op als het een beetje scheurt.

Stap 7: Bak de appeltaart in 50 minuten op 180 graden gaar.

Meer recepten met appel?

Liever een andere taart?

Heb jij dit jaar al een appeltaart gemaakt?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Vorige Volgende
%d bloggers liken dit: