In de komende weken komen er lekkere hapjes, gerechten en zoetigheden voorbij voor de Pasen! En natuurlijk zijn deze allemaal glutenvrij! In het recept van vandaag meer over deze fotogenieke glutenvrije bladerdeeghapjes met knakworst!

Ingrediënten Glutenvrije bladerdeeghapjes met knakworst

  •  125 gram Schär Mix B
  • 125 gram roomboter
  • ijskoud water
  • Zout
  • 10 a 12 knakworstjes
  • Geraspte kaas
  • Optioneel: Italiaanse kruiden

Glutenvrij Bladerdeeg

Het maken van glutenvrij bladerdeeg is best lastig, je moet er echt even voor oefenen. Oefening baart kunst! Wil je liever kant-en-klare glutenvrije bladerdeeg? Die zijn in sommige supermarkten, zoals Albert Heijn of Jumbo te koop óf bij glutenvrije webshops.

In totaal kun je 10 tot 12 bladerdeegrolletjes maken. Het is belangrijk dat de boter goed koud is als je het bladerdeeg gaat maken. Je kunt er ook voor kiezen om glutenvrije bladerdeeg te komen. Om glutenvrij bladerdeeg te maken ben je wel even bezig, maar het resultaat mag er zijn!

Brasserie America
Brasserie America

Bereiding Glutenvrije bladerdeeghapjes met knakworst

Stap 1: Weeg 125 gram roomboter en 125 gram Schär Mix B af. Snijd de koude roomboter in klein blokjes. Strooi wat zout door het glutenvrije bloem en kneed deze in de keukenmixer met kneedhaak samen. Voeg wat ijskoud water toe. Ongeveer 50 tot 100 ml.

Stap 2: Kneed met de hand het deeg goed samen en laat deze een uurtje (of langer) in de koelkast rusten. Dek het deeg goed af met vershoudfolie.

Stap 3: Haal na een uurtje het deeg uit de koelkast. Strooi wat glutenvrije bloem op het aanrecht en strooi ook wat glutenvrije bloem op de deegroller. Rol het deeg net zo lang tot het een soepel deeg wordt. Vouw het af en toe weer samen en rol het deeg weer goed uit. Is je deeg te plakkerig en te zacht aan het worden? Leg het dan nog even terug in de koelkast.

Stap 4: Is je deeg elastisch en geleidelijk gerold? Leg bakpapier op een bakplaat en rol het deeg goed uit. Snijd met een mesje (of een pizzaroller!!) smalle strookjes van het deeg. Wikkel de strookjes rondom het worstje. Er gaan twee strookjes gemiddeld op een knakworstje. Werk van buiten naar binnen. 

Stap 5: Wikkel alle bladerdeeg over de worstjes en leg ze op de bakplaat. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas over de glutenvrije bladerdeeghapjes heen en eventueel nog wat kruiden, zoals italiaanse kruiden.

Stap 6: Bak in 25 a 30 minuten op 180 graden de glutenvrije bladerdeeghapjes gaar. Laat ze goed afkoelen, want ze zijn heet als ze uit de oven komen!

Glutenvrije bladerdeeghapjes

Hoe lekker is het om deze glutenvrije bladerdeeghapjes te serveren tijdens de Pasen of met verjaardagen! Ze zijn erg lekker om koud te eten, maar even opwarmen met wat chilisaus is ook echt een aanrader! 

Welke glutenvrije bladerdeeghapjes maak jij graag?

 

Glutenvrij Pasen

Er zijn zoveel lekkere dingen te vinden tijdens de paasdagen! De keuze is enorm, maar als je glutenvrij moet eten, dan is je keuze iets beperkter.. Op Dagelijks Glutenvrij deel ik graag rond de Pasen wat lekkere recepten voor bij jou op tafel!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *