Blog post

Recept | Glutenvrije witlofrolletjes met rauwe ham en blauwaderkaas

14 maart 2018

Het tweede recept met witlof staat online en nog steeds is het mijn lievelingsgroente! Witlof wordt veel gegeten in de winter, maar een groot voordeel is dat de groente het gehele jaar gemakkelijk te verkrijgen is. Witlof groeit namelijk in het donker en daarom is het gemakkelijk deze groente te telen. Vandaag heb ik een nieuw recept met mijn favoriete groente, namelijk glutenvrije witlofrolletjes met rauwe ham en blauwaderkaas.

Een paar weken terug uploadde ik al een recept met witlof. Ik maakte toen een lekkere witlofsalade met appel en blauwaderkaas. Vandaag komt de blauwaderkaas weer terug! Niet zo’n fan van blauwaderkaas of schimmelkazen? Je kunt de kaas gemakkelijk vervangen door geitenkaas of een andere pittige kaassoort.

Ingrediënten Glutenvrije Witlofrolletjes

  • 500 gram witlof
  • 100 gram flinterdunne rauwe ham
  • 80 gram blauwaderkaas
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Ovenschaal

Dit recept is een bijgerecht voor 2 a 4 personen. Je kunt de witlofrolletjes ook prima als hoofdgerecht eten met aardappelballetjes of krieltjes, dan is het recept meer geschikt voor twee personen. Het gerecht met z’n vieren als hoofdgerecht eten? Vermenigvuldig dan alle ingrediënten.

Bereiding Glutenvrije Witlofrolletjes

Stap 1: Kook de stronken witlof in 12-15 minuten goed gaar.

Stap 2: Laat de stronken witlof goed afkoelen en uitlekken.

Tip: Er gaat heel veel vocht in de witlof zitten. Kook deze eventueel een avond van tevoren en laat ze ’s avonds uitlekken. Plaats ze afgedekt in de koelkast en haal deze met de verdere bereiding weer uit de koelkast. Dit scheelt vocht in de ovenschaal!

Stap 3: Haal het ‘kontje’ van de witlof en snijd de witlof in tweeën.

Stap 4: Kruid de binnenkant van de witlof met italiaanse kruiden, peper en zout. Wikkel 2 a 3 plakjes splinterdunne rauwe ham rondom de witlof en plaats deze in de ovenschaal.

Tip: Plaats je witlofrolletjes met ham met de binnenkant van de witlof in de richting van de onderkant van de ovenschaal. Zo kan het vocht wat nog in de witlof zit, goed weglopen.

Stap 6: Snijd de kaas in kleine blokjes en verspreid deze over de witlofrolletjes in de ovenschaal. Kruidt de witlofrolletjes extra met wat peper en zout.

Stap 7: Bak de witlofrolletjes in 8 a 10 minuten warm op 200ºC

Je kunt witlof op zoveel verschillende manieren eten! Dit is zeker één van mijn favorieten gerechten om te eten en we eten het laatst ook regelmatig. Als je dol bent op witlof of een keer witlof wilt proberen op een andere manier. Dan is dit zeker een goede tip!

Wat is jouw lievelingsgroente?

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Vorige Volgende
%d bloggers liken dit: