De leukste én lekkerste adventskalenders op een rij!

adventskalenders

De feestdagen staan op het punt te beginnen. Een van de trends van de afgelopen jaren is een adventskalender. Toen ik klein was waren er neutrale kalenders met iedere dag een klein chocolaatje. Tegenwoordig zitten ze barstensvol cadeautjes om jezelf extra te verwennen met de feestdagen.  Iedere dag jezelf verwennen met iets leuks! Dat verdienen we, toch? In de blog van vandaag zet ik zelf de leukste en lekkerste adventskalenders op een rijtje!

Update: 22 oktober 2023

Wat is een adventskalender?

Een adventskalender is een speciale kalender die wordt gebruikt om de dagen in de aanloop naar Kerstmis af te tellen. Deze kalender bevat genummerde vakjes, zakjes of deurtjes, elk gemarkeerd met een nummer van 1 tot 24 of 25. Elke dag van 1 december tot Kerstmis wordt een vakje geopend om een verrassing te onthullen, variërend van chocolade en kleine cadeautjes tot boodschappen. De adventskalendertraditie komt oorspronkelijk uit Duitsland en is nu wereldwijd populair als een leuke en spannende manier om de kerstperiode te vieren.

Welke adventskalenders zijn er allemaal?

Laten we ons in eerste instantie richten op de glutenvrije adventskalenders. Een korte opmerking vooraf: ik zal deze lijst blijven aanvullen zodra er meer kalenders beschikbaar komen. Maar naast de eet- en drinkbare opties, heb ik ook diverse andere adventskalenders geselecteerd voor vrouwen, mannen en kinderen. Het is belangrijk om niet te worden beperkt door deze categorieën, omdat er echt fantastische kalenders beschikbaar zijn. Tegenwoordig zijn er beautykalenders, maar ook puzzelkalenders. Voor de creatieve geesten zijn er kalenders van Lego of raadselspellen! Als het aan mij lag, zou ik ze het liefst allemaal bestellen!

Glutenvrije Adventskalenders

Pamil Vegan Adventskalender

Naast glutenvrij ook melkvrij? Open iedere dag een deurtje voor een klassiek chocolaatje zonder gluten, melk en eieren. Zo heeft ieder een leuk aftelmoment!

KitKat Adventskalender

Ieder jaar brengt KitKat super schattige kerstmannetjes van chocolade uit én deze zijn glutenvrij. Met de adventskalender van KitKat geniet je iedere dag van een mini!

Kinder Adventskalender

Gevuld met Kinder schokobons met stukjes hazelnoot en mini Kinder chocolade. Het aftelmoment wordt via deze manier echt een feestje.

English Tea Shop Adventsdoosje

Hallo Theeleut! Ben jij dol op het proberen van verschillende smaken thee? Probeer dan eens een adventskalender waarmee je iedere dag aftelt tot de kerst!

L’or Adventskalender

Liever koffie? Vorig jaar had ik deze L’or Adventskalender met iedere dag een nieuwe koffie om de dag mee te beginnen. En zo kan je gelijk nieuwe smaakjes proberen!

Bonne Maman Adventskalender

Iedere beginnen met een jammetje of theetje van Bonne Maman? Speciaal voor de kalender hebben ze nieuwe smaken ontwikkeld wie jij kan gaan uitproberen!

Adventskalenders voor haar

Rituals Adventskalender

Douglas Adventskalender

Riviera Maison Adventskalender

Easytoys Adventskalender

Adventskalenders voor hem

Happy Socks Adventskalender

RITUALS adventskalender

Exit het spel – Adventskalender

Puzzel Adventskalender

Adventskalenders voor kinderen

Playmobiel Adventskalender

LEGO HP adventskalender

LOL Suprise – Adventskalender

Lego Friends Adventskalender

Glutenvrije Kruidnoten

Uitgelicht

Glutenvrije Sinterklaas

Sinterklaas brengt gezelligheid, cadeaus en vooral heerlijk eten met zich mee. Maar wat als je een glutenvrij dieet volgt? Een glutenvrij dieet mag geen obstakel zijn voor het volop genieten van deze feestelijke tijd. Daarom heb ik in de afgelopen jaren glutenvrije recepten en handige tips verzameld, zodat jouw Sinterklaas net zo smaakvol kan zijn als altijd.

Welke adventskalender gaat er bij jou op het verlanglijstje?