Glutenvrije sinterklaasproducten bij de Albert Heijn

Glutenvrije sinterklaasproducten

We kunnen er niet meer omheen… De supermarkten en winkels liggen alweer vol voor de Sinterklaas. Het is inmiddels oktober en volgende maand arriveert Sinterklaas om de feestdagen in te luiden. Een periode met heel veel lekkernijen vol met gluten. In de afgelopen jaren zijn er heel veel glutenvrije Sinterklaas producten bijgekomen. In de blog van vandaag vertel ik specifiek over de glutenvrije lijn van Albert Heijn én de andere glutenvrije Sinterklaasproducten die momenteel verkrijgbaar zijn.

Update: 04 oktober 2023

 Afgelopen maand ontving ik een goedgevulde doos met glutenvrije Sinterklaas producten van de Albert Heijn. Deze producten lagen ook vorig jaar al in de supermarkt en zijn dit jaar opnieuw in het assortiment. De Albert Heijn heeft een uitgebreid aanbod aan glutenvrije producten. Naast hun eigen lijn verkopen ze ook de sinterklaas producten van Consenza en enkele producten van Maître Mathis. Alle producten uit deze blog zijn glutenvrij. Sommige zijn afkomstig vanuit een speciale glutenvrije productie en sommige producten, zoals AH Sint schuimpjes zijn van nature glutenvrij. In deze blog ga ik dieper in op de vijf producten van de Albert Heijn: glutenvrije kruidnoten, chocolade kruidnoten, gemixte kruidnoten, gevulde speculaas en de speculaasbrokken. Onderaan het artikel vind je een overzicht van alle glutenvrije sinterklaasproducten (excl. chocoladeletters) van de Albert Heijn.

Glutenvrije kruidnoten: met én zonder chocolade

De allerlekkerste glutenvrije kruidnoten maak je natuurlijk zelf. Ik gebruik zelf altijd de glutenvrije kruidnoten en speculaasmix van Peaks, maar je hebt niet altijd zin of tijd om kruidnoten te bakken. Ik tenminste niet. Daarom is het fijn dat er steeds meer glutenvrije varianten op de markt komen. De Albert Heijn heeft in zijn eigen lijn drie varianten: ‘gewone’ kruidnoten, chocolade kruidnoten en chocolade kruidnoten gemixt. Alle drie de kruidnoten zijn glutenvrij, melkvrij en eivrij. Er worden geen dierlijke producten gebruikt, ze zijn vegan. Zo kunnen heel veel mensen genieten van de kruidnoten.

Maar… Hoe zit het met de smaak? De kruidnoten zijn erg knapperig. Of erg hard, het is maar vanuit welke kant je ze bekijkt. Een sterk volwassen gebit heeft er minder snel last van, dan een kindergebit. Het is ook maar net wat je gewend bent. De kruidnoten zijn in ieder geval niet droog. Wij vonden ze met chocolade erg lekker. De gewone vinden wij niet zo bijzonder.

Glutenvrije sinterklaasproducten
*Advertentie*

 

Artikel gaat verder onder de advertentie

*Advertentie*

Glutenvrije sinterklaasproducten

Glutenvrije gevulde speculaas en speculaasbrokken

Naast glutenvrije kruidnoten heeft de Albert Heijn ook twee andere producten die mensen graag eten rond Sinterklaas: Glutenvrije speculaasbrokken en gevulde speculaas. Ik ben echt dol op speculaas én ik en echt dol op gevulde speculaas. Ik kijk het hele jaar altijd uit om weer de keuken in te gaan om lekker te gaan bakken. 

De gevulde speculaas van de Albert Heijn is rijk gevuld met amandelspijs, maar de speculaasrand is erg droog en valt helemaal uit elkaar. In 2018 deelde ik mijn favoriete recept voor een gevulde speculaas, die ook nog eens heel simpel is! En veel lekkerder. De speculaasbrokken vind ik wel super lekker, maar dat komt door de hoeveelheid roomboter in de koeken (ze zijn niet lactose/melkvrij!). Deze smelt werkelijk op je tong bij het nemen van een hap. Dat vinden wij allebei echt heerlijk.

 

Welke glutenvrije sinterklaasproducten verkoopt de Albert Heijn nog meer?

De Albert Heijn heeft altijd wel een uitgebreid assortiment met glutenvrije producten. Wij bestellen sinds een aantal weken onze boodschappen online en dat bevalt ons erg goed. Het scheelt een hoop tillen! Hieronder vind je een overzicht van glutenvrije artikelen, die momenteel beschikbaar zijn in het assortiment van de Albert Heijn. De chocoladeletters heb ik niet meegenomen in het rijtje. Als je hierin tóch interesse hebt, laat dan gerust in de reacties een berichtje achter! Dan kan ik dit artikel aanvullen of er een apart artikel over schrijven. De producten hieronder zijn glutenvrij, maar kunnen wel andere allergenen bevatten. Lees altijd goed de ingrediënten van een product door, voordat je het eet. 

*Advertentie*

Artikel gaat verder onder de advertentie

*Advertentie*

Glutenvrije Kruidnoten

Uitgelicht

Glutenvrije Sinterklaas

Sinterklaas brengt gezelligheid, cadeaus en vooral heerlijk eten met zich mee. Maar wat als je een glutenvrij dieet volgt? Een glutenvrij dieet mag geen obstakel zijn voor het volop genieten van deze feestelijke tijd. Daarom heb ik in de afgelopen jaren glutenvrije recepten en handige tips verzameld, zodat jouw Sinterklaas net zo smaakvol kan zijn als altijd.