Het zal je hoogstwaarschijnlijk niet zijn ontgaan, maar Sinterklaas is weer in het land. In deze rare tijd zou je het bijna niet in de gaten hebben, maar we zitten alweer bijna aan het eind van dit kalenderjaar. Over enkele dagen is het alweer december. Het is een vreemd jaar geweest en het is voor mijn gevoel nog steeds maart.. Al met al! Vandaag heb ik een lekker recept voor jullie met een Sinterklaastintje. Vandaag deel ik een recept voor een glutenvrije kruidnoten MonChoutaart.

Ieder jaar upload ik wel een glutenvrij recept met een Sinterklaas tintje. Vorig jaar de snelle glutenvrije banketstaaf en het jaar ervoor de glutenvrije gevulde speculaas. Dit jaar komt daar de glutenvrije kruidnoten MonChoutaart bij. Alle artikelen, recepten en blogs rondom het thema Sinterklaas heb ik gebundeld op de pagina: Glutenvrije Sinterklaas.

Ingrediënten Glutenvrije kruidnoten MonChoutaart

  • 125 gram glutenvrije kruidnoten
  • 60 gram (room)boter
  • 125 gram slagroom
  • 100 gram monchou of roomkaas
  • 100 gram suiker
  • een half zakje klopvast
  • Optioneel: Wat chocolade om te decoreren

Voor de koekbodem en de decoratie heb ik de glutenvrije kruidnoten van de HEMA gebruikt. Sinds dit jaar heeft de HEMA de glutenvrije kruidnoten opgenomen in het assortiment en daar zijn wij natuurlijk blij om. De glutenvrije kruidnoten kosten € 2,50 per zakje van 200 gram en zijn glutenvrij, melkvrij en eivrij. Helemaal vegan om precies te zijn. Dit recept is trouwens alleen glutenvrij!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrije Kruidnoten
Glutenvrije Kruidnoten
Glutenvrije Kruidnoten

Bereiding Glutenvrije Kruidnoten MonChoutaart

Stap 1: Verkruimel de glutenvrije kruidnoten met een keukenmachine of op een manier zoals jij gewend bent. Smelt 60 gram (room)boter en meng deze voorzichtig door het koekmengsel. Je kunt beter af en toe een beetje erbij gooien, dan in een keer teveel.

Stap 2: Bekleed een springvorm met een diameter van 20 cm met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter. Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem en druk deze glad met de achterkant van een lepel. Zet de koekbodem in de koelkast en ga verder met stap 3.

Stap 3: Klop de slagroom samen met het halve zakje klopfix en de suiker stijf. Roer in een andere kom met een garde de MonChou of roomkaas los. Spatel schepje voor schepje de opgeklopte slagroom bij de MonChou en laat ze even kennis maken met elkaar. 

Stap 4: Haal vervolgens de springvorm uit de koelkast en verdeel het mengsel over de koekbodem. Strijk hem glad met de achterkant van een lepel. Plaats de springvorm ongeveer 2 uur in de koelkast voor je verder gaat met stap 5.

Stap 5: Verhit au-bain-marie de chocolade tot deze helemaal gesmolten is. Zodra deze is gesmolten laat je hem een beetje afkoelen. Haal de springvorm voorzichtig los van de cheesecake en verdeel nog wat glutenvrije kruidnoten als garnering. Zodra de chocolade iets is afgekoeld versier je de cheesecake met chocolade. Je kunt hiervoor een theelepeltje gebruiken en snel heen een weer gaan over de taart. Daarna zet je hem snel terug in de koelkast en bewaar je hem daar tot je hem gaat opeten!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

%d bloggers liken dit: