Snapchat-3956746068036234605 (1)

Gisteren was het tijd voor mijn jaarlijkse check-up bij de MDL-arts in het ziekenhuis in Dordrecht. Iemand met Coeliakie moet zo gezegd één keer per jaar een bezoek brengen aan de maag- darm- en leverarts. Ik vertel over mijn ervaring na mijn check.

Een aantal weken geleden was ik ter voorbereiding van het gesprek bloed laten prikken om mijn glutenwaarde en voedingswaarde te laten controleren. Het was toen gelukkig ontzettend rustig bij de bloedpoli en ik stond binnen 5 minuten weer buiten!

Gisteren had ik dus mijn afspraak bij de MDL-arts om 16.40 uur. Mijn ervaringen met ziekenhuizen en afspraken is dat je minstens na 45 minuten na je afspraaktijd aan de beurt bent, zeer frustrerend, want als je een half uur later bent mag je alsnog 45 minuten wachten. En gisteren was het weer zo’n dag, dat ik om 17:45 uur in het kantoortje van de arts zat.

Vervolgens zat ik slechts 5 minuten binnen in het kamertje. De eerste vraag die men vroeg: ‘Hoe gaat het met je?’. ‘Uhh, ja goed.’ Was daarop mijn antwoord, want ik voel me ook wel goed. Zijn volgende vraag ging over mijn ontlasting. ‘Uhh, ja prima.’ was hierop mijn antwoord. Daarna nam hij samen met mij de resultaten van het onderzoek door. De antistoffen van de Coeliakie zijn onder de 10 en alle voedingswaarde voldoen aan de norm. Daarna vroeg hij of ik het dieet goed vol kon houden, maar ik heb natuurlijk geen keus. Mijn dieet volg ik uitstekend. Na 5 minuten schudde wij elkaar de hand en verliet ik het kantoor. Mijn moeder stelde hem nog de vraag of de volgende afspraak niet eventueel via de huisarts geregeld kon worden. Hij was hier geen voorstander van, maar wij zijn eigenwijs en waarschijnlijk ga ik volgend jaar via de huisarts. Want over enkele weken ligt de rekening van mijn 5 minuten ‘specialisatie’ onderzoek in de brievenbus van ongeveer €400,–. Beetje veel geld voor 5 minuten werk, toch?

Maar natuurlijk is het zeer positief nieuws dat mijn antistoffen onder de 10 zijn en dat ik hartstikke gezond ben! Ik ben trots op mijzelf, omdat dit bewijst dat ik mijn dieet serieus neem en het resultaat geeft op mijn lichaam!