Een paar weken geleden besloot ik te starten met een nieuwe verzorgingsmethode voor mijn haar. Ik heb krullen en ongeveer een half jaar geleden kwam ik in aanraking met de Curly Hair Methode. In deze methode maak je gebruik van specifieke producten waarin geen siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol zit. In mijn zoektocht naar de juiste producten stuitte ik op een nieuw dilemma: gluten in verzorgingsproducten.

Gluten in verzorgingsproducten

Natuurlijk wist ik al een tijdje dat er een aantal non-food producten op de markt zijn, die gluten bevatten. In non-food producten zoals, zonnebrandcrème, cosmetica en medicatie kunnen wel eens gluten zijn verwerkt. Alleen was ik er voorheen nog nooit echt mee geconfronteerd. De zonnebrandcrème die ik altijd gebruikt bevat geen gluten. Ik gebruik al jaren dezelfde cosmeticaproducten, die ook glutenvrij zijn en echt medicatie, slik ik niet meer. Daarnaast controleert mijn huisarts en de apotheek altijd de ingrediënten wanneer iets wordt voorgeschreven.

Een paar weken geleden besloot ik mijzelf te verdiepen in de Curly Hair Methode. Deze methode zorgt ervoor dat je weer glanzende en gedefinieerde krullen krijgt. Een flink uitzoekwerk, want er zijn heel veel verschillende haartypes en krultypes. Ik had een lijstje gemaakt van producten die geschikt waren voor mijn haartype. Mijn eerste stop was bij Holland & Barrett. Daar kocht ik een conditioner met Aloe Vera van het merk De Tuinen en een haargel van het merk Hairwonder. Op een bankje wilde ik even op mijn gemakje de producten bekijken en stuitte op de ingrediëntenlijst van de haargel.. Ik schrok even, want ik zag: Hydrolyzed Wheat Protein staan. 

Een dilemma.. Wel of geen product met gluten proberen

In eerste instantie dacht ik direct: “Ik was niet van plan om de haargel op te eten, dus ik kan het gewoon gebruiken.” In eerste instantie een hele normale reactie. Even heb ik echt in een dubieus dilemma gezeten. Ik heb sinds mijn glutenvrije dieet nooit non-food producten met gluten gehad, dus ik had geen idee hoe mijn huid erop zou reageren. Uiteindelijk heb ik besloten om de haargel terug te brengen naar de winkel en op zoek te gaan naar een vervangend product. Uiteindelijk ben ik bij de Kruidvat geslaagd voor een haargel van het merk Wella.

Nieuwe zoektocht met nog meer gluten in verzorgingsproducten

Afgelopen weekend kwam ik voor de grootste uitdaging te staan. In mijn huidige haar methode was je je haar voornamelijk met crèmespoeling en af en toe met shampoo. Het was tijd om een geschikte shampoo te vinden, maar dat bleek toch ook een grotere uitdaging. 

Ik was nu voorbereid, want ik controleerde de producten niet alleen op de ‘verboden-ingrediënten’, maar ook op gluten. Het heeft eventjes geduurd voordat ik geslaagd was voor een product.. Uiteindelijk ben ik gegaan voor het merk Petal Fresh. Ik wist niet dat dit zo’n zoektocht zou worden..

Let jij op gluten in verzorgingsproducten?

Interessante links over gluten in non-food producten

%d bloggers liken dit: