In het artikel van vandaag een klein overzichtje van het afgelopen jaar. Wat is er allemaal gebeurd en welke recepten zijn het meeste gelezen? In het glutenvrije overzicht van 2019 vertel ik alles over het afgelopen jaar!

De glutenvrije hoogtepunten van 2019; pieken en dalen

Allereerst de glutenvrije hoogtepunten. Nja, hoogtepunten.. Het jaar 2019 is een lastig jaar geweest. In februari vertelde ik over mijn nieuwe diagnose: Prikkelende Darm Syndroom en moest ik om leren gaan met stress en vooral rust. Dat laatste ging niet altijd lekker. Eind mei koos ik ervoor Dagelijks Glutenvrij aan de kant te zetten en ik heb zelfs overwogen volledig te stoppen. In de zomervakantie miste ik alles zo erg, dat ik verder ging. Alleen dit keer wel zonder verplichtingen. Dit jaar ging ik voorbereid naar de MDL-arts en werd ik eindelijk doorverwezen naar de reumatoloog (hierover is eigenlijk (nog) geen blog over verschenen). 

Gelukkig was het jaar 2019 was ook een feestje! Ik ging heel veel glutenvrij op pad! Dit jaar ging ik maar liefst vier weekendjes weg in Nederland, namelijk naar Valkenburg, Amersfoort, Groningen en Arnhem! Naar Amersfoort en Arnhem ging ik samen met mijn vriend, mijn nieuwe steun en toeverlaat met wie ik in oktober alweer een jaar samen was. Coeliakie en een relatie, dat is eigenlijk minder lastig dan ik dacht! Hij is trouwens dol op mijn glutenvrije baksels.. Samen gaan wij graag eten bij Picolla Italia in Dordrecht: onze favoriete pizza? Een quatro fromaggi met pikante salami! Tja, we bestellen vaak hetzelfde. 

In het jaar 2019 kreeg ik ook een prachtige glutenvrij taart met de nieuwe Schär Melto Pockets, startte ik met YouTube (ABONNEREN!)  en stuur ik regelmatig een nieuwsbrief! 

Coeliakie en een relatie
Glutenvrije hoogtepunten
Coeliakie en een relatie

Deze glutenvrije recepten werden het meest gelezen! 

Iedere dag bezoeken heel veel mensen Dagelijks Glutenvrij, maar welke artikelen worden nu het meest gelezen? Vandaag kijken we alleen even naar de glutenvrije recepten, want er wordt toch een hoop gelezen en daar ben ik blij om. Jullie waren groot fan van de volgende vijf artikelen!

Jullie maakte massaal de glutenvrije roze koeken!

In februari kwam eindelijk het recept voor glutenvrije roze koeken online. Na lang uitproberen was het mij eindelijk gelukt om een lekker recept online te krijgen. Dit vonden jullie ook, want dit recept is een van de meest gelezen blogs van het afgelopen jaar. Daarnaast stuurde jullie regelmatig een foto met jullie prachtige creatie!

De glutenvrije bladerdeeghapjes met knakworst gingen er goed in!

In april kwamen er redelijk veel recepten en tips online voor Pasen. Ook deze glutenvrije bladerdeeghapjes met knakworst die menig glutenvrij hart liet kloppen. Jullie waren ontzettend nieuwsgierig naar deze heerlijke lekkernij, want hij valt ook onder de meest gelezen recepten van 2019, die ook in 2019 werd geüpload. 

Wat eten we vanavond? Glutenvrije Tomatensoep met vermicelli en gehaktballetjes!

Dit is alweer een veel ouder recept! In januari 2018 deelde ik met jullie ons favoriete soeprecept. De ouderwetse glutenvrije tomatensoep met vermicelli én gehaktballetjes. Die mijn moeder altijd maakte! Jullie hebben deze met veel smaak gelezen, want ondanks dat ik hem dit jaar niet gedeeld hebt wordt hij nog veel gelezen!

De glutenvrije hartige taart met brocolli en brie is voor speciale dagen!

Helaas hebben we niet de hele dag de tijd om in de keuken te staan, maar een van de lekkerste dingen vind ik de glutenvrije hartige taart met brocolli en brie. Het heeft even geduurd voordat ik een lekkere glutenvrije bladerdeeg op het aanrecht kreeg. Wie volhoudt, die heeft wat. Het is gelukt en dat proeven we!

Wie houdt er nu niet van glutenvrije lasagne?

Hoe je bij mij een glimlach om mijn gezicht kan toveren? Door te vertellen dat we lasagne eten vanavond. Via sociale media kreeg ik vaak de vraag hoe wij die toch zo lekker maakte en daarom deelde ik hem tijdens de Italiaanse weken in mei. Een glutenvrije lasagne voor alle lekkerbekken!

 

Wat is jouw favoriete recept op Dagelijks Glutenvrij?

Glutenvrij Dordrecht

Mijn stad is Dordrecht. Ik ben er geboren en opgegroeid. De kans is groot dat ik hier over een aantal jaar nog steeds woon of misschien trek ik de wereld over. Dat weet je natuurlijk nooit precies te vertellen. Mijn nieuwe missie is om mijn stad binnenstebuiten te keren. Op zoek te gaan naar de lekkerste plekken waar je glutenvrij kunt eten. Waar een wil is, is een weg!

%d bloggers liken dit: