Het is ondertussen alweer twee weken geleden dat het Pasen was en voor het eerst sinds jaren ben ik thuis geweest op Eerste Paasdag. Normaal gesproken start namelijk om Eerste Paasdag het seizoen van Dancetour waar ik vrijwillig werk als EHBO-hulpverlener. Dit festival is natuurlijk afgelast, vanwege alle maatregelen en we blijven verder zo veel mogelijk binnen. Dan maar genieten van de dingen die wel kunnen. In de blog van vandaag vertel ik hoe wij in 2020 Pasen glutenvrij hebben gevierd.

Wij hebben alleen wat gedaan op Eerste Paasdag. Ik ben namelijk aan het afstuderen en zat middenin allerlei deadlines. Op Tweede Paasdag hebben wij gewoon aan school gewerkt en hebben we verder niet heel veel bijzonders gedaan. Mijn vriend heeft glutenvrije pannenkoeken gebakken en dat is wel erg lekker.

 

Glutenvrij Pasen vieren in 2020

Dit jaar viel Pasen op 12 en 13 april. We zijn op Eerste Paasdag begonnen met een lekker paasontbijt. Gewoon lekker makkelijk met spulletjes die te koop zijn in de supermarkt. Zo had ik kaiserbroodjes van Schär en een glutenvrije feeststol van de Lidl. En om het glutenvrije paasontbijt compleet te maken heb ik natuurlijk een lekker gekookt eitje erbij gedaan. De chocolade-eitjes waren puur sier voor de foto, maar is ook gekocht bij de Lidl. Overdag hebben mijn vriend en ik een prachtige paascake gemaakt en in de avond hebben we heerlijk gesmuld van een diner. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Pasen Glutenvrij
Pasen Glutenvrij

Glutenvrije paascake

Hij ziet er heel feestelijk uit, de glutenvrije paascake. En eerlijk gezegd was hij super makkelijk om te maken. Ik heb namelijk een kant-en-klare glutenvrije bakmix gebruikt en deze in een tulbant vorm gebruikt. De glutenvrije cakemix werkte goed in deze vorm, ondanks dat er geen bakpapier werd gebruikt. Met flink wat poedersuiker, water en gele kleurstof heb ik een vrolijke en zoete topping gemaakt. En met wat chocoladeschaafsel en paaseieren een gezellige cake gemaakt.

En wat stond er op tafel tijdens het diner?

Ik vind het heerlijk om urenlang in de keuken te staan, want koken en bakken is echt mijn hobby. Mijn moeder wilde graag weer een glutenvrije hartige taart eten en dat vond ik een goed idee voor met pasen. Ik maakte de glutenvrije hartige taart met broccoli en brie, mijn favoriet. Alleen wilde ik het dit keer graag proberen met kant-en-klare bladerdeeg. Dit was niet zo’n succes. Op een bepaalde manier wilde alles niet lekker garen en maak ik hem de volgende keer gewoon weer lekker zelf. Geserveerd bij de hartige taart hadden we wat salade en zoete aardappelfrietjes uit de airfryer. Een heerlijke combinatie. Een hartige taart vind ik altijd de volgende dag, koud, nog lekkerder dan vers uit de oven.

Al met al was Pasen dit jaar best een leuke dag. Ik hoop wel volgend jaar weer op het festival te mogen staan en pleisters te plakken op de hielen van feestende festivalbezoekers. Alle evenementen zijn tot 1 september geschrapt en helaas betekent dat voor ons geen Dancetour-seizoen. Het is goed zo, erg verstandig en volgend jaar gaan we er een dubbel zo’n mooi feest van maken!

 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Hoe heb jij dit jaar Pasen gevierd?

Glutenvrij Pasen

Er zijn zoveel lekkere dingen te vinden tijdens de paasdagen! De keuze is enorm, maar als je glutenvrij moet eten, dan is je keuze iets beperkter.. Op Dagelijks Glutenvrij deel ik graag rond de Pasen wat lekkere recepten voor bij jou op tafel!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *