Mijn moeder zegt altijd ‘Hoe ouder je wordt, hoe minder je om je verjaardag gaat geven.’ Ik hoop haar altijd ongelijk te geven en tot nu toe lukt het nog. Ik vind mijn verjaardag echt een hele leuke dag, want je bent dan een klein beetje speciaal. Naast het krijgen van cadeau’s hoort bij een verjaardag natuurlijk ook lekker eten. En ook werd mijn 22ste verjaardag glutenvrij gevierd. Hoe ik dat dit jaar gedaan heb, dat lees je in de blog van vandaag!

Verjaardag glutenvrij | Op 16 april werd ik alweer 22 jaar!

Dit jaar ben ik jarig op een dinsdag. Ik zit in het derde jaar van de studie Communicatie en ik zit midden in een herkansingsweek. Ik heb geen herkansingen, dus het is soort van toch een vrije week. Alleen helaas moest ik op dinsdag toch even een kwartiertje naar school Hierdoor viel het plan om naar de Efteling te gaan in het water. Ik heb er toch een ontzettende leuke dag van gemaakt samen met mijn vriendinnen van mijn studie en mijn lieve vriend.

Na school ben ik namelijk samen met twee vriendinnen van mijn studie een taartje wezen eten bij SUE. Alle taartjes zijn glutenvrij, suikervrij, vegan etc. Dus van kruisbesmetting is geen sprake. In de avond ben ik samen met mijn vriend wezen eten bij mijn favoriete Italiaan in Dordrecht, namelijk bij Piccola Italia. 

Een typische Hollandse verjaardag glutenvrij!

Op zaterdag 20 april vierde ik mijn verjaardag voor vrienden en familie. Ik vind het altijd super leuk om lekkere hapjes te maken, maar dit jaar wilde ik weer twee lekkere taarten maken. Dit was werk genoeg, dus deze verjaardag geen extra glutenvrije hapjes. Gelukkig kwamen mijn gasten niets te kort, want er waren genoeg andere lekkere dingen. 

Glutenvrije taarten!

Ik had voor bij de koffie en thee twee lekkere taarten gemaakt. Ik maakte een glutenvrije monchoutaart en een glutenvrije appelroomcake. De monchoutaart is hier al jaren favoriet, dus ik had een extra grote gemaakt in een 24 centimetervorm. Deze is ook helemaal op gegaan. De glutenvrije appelroomcake is zelf een van mijn favoriete recepten en deze werd ook lekker opgesnoepd!

Glutenvrije verjaardag hapjes!

Dit jaar had ik het voor mijzelf makkelijk gehouden. Ik had geen extra hapjes gemaakt, maar wel lekkere dingetjes voor op tafel gehaald. De boodschappen heb ik gedaan bij de Lidl en de Jumbo. 

Bij de Lidl haalde ik de gekookte worst, leverworst, belegen kaas, de brie, de paprikachips, gezouten pinda’s en de pittige chili pinda’s. Bij de Lidl haalde ik de cervelaatworst, Lay’s Buggles en Mama mia’s en naturel chips! En natuurlijk een komkommer. 

 

Altijd Lezen

De ingrediëntenlijst is jouw allergrootste vriend. Lees altijd de ingrediënten goed door of er geen gluten in het product zitten. Let hierbij op woorden zoals, tarwe, gerst, spelt en rogge. Laat ook producten met ‘gerstemoutextract’ en ‘tarwezetmeel’ staan. Deze zijn niet glutenvrij!

Wil je graag iets lekkers in huis halen voor iemand die een glutenvrij dieet volgt, maar je twijfelt? Vraag het altijd na bij diegene!

verjaardag glutenvrij
verjaardag glutenvrij
verjaardag glutenvrij

 

 

Hoe vier jij je verjaardag?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: