In Nederland zijn er een hoop leuke steden om te bezoeken. Samen met een vriendin ben ik in maart naar Valkenburg geweest. Dit weekendje hadden we een paar maanden geleden al gepland, maar helaas viel het weer erg tegen. In de blog van vandaag vertel ik meer over mijn nieuwe favoriete lunchplek Brasserie America in Valkenburg en natuurlijk over ons weekendje.

Op vrijdag hebben we heel de dag rondgelopen in Valkenburg. We hebben geluncht bij Brasserie America in Valkenburg en ons diner hebben we genuttigt bij het Pannenkoekenparadijs. We hebben verbleven in het Fletcher Hotel de Burghoeve vlakbij het centrum van Valkenburg.

Brasserie America in Valkenburg

Wanneer er een glutenvrije kaart is, dan maakt mijn hart altijd een sprongetje. Je weet dan gewoon bijna zeker dat je bij een restaurant eet met echt verstand van (glutenvrije) zaken. Brasserie America in Valkenburg heeft een uitgebreide lunch- en dinerkaart. Een bezoekje is niet genoeg, want er is teveel glutenvrije keus. Mijn aandacht ging al heel snel naar de glutenvrije kroketten, want echt lekkere glutenvrije kroketten? Die had ik nog niet op..

Begin je al met kwijlen bij het zien van de bovenstaande foto? Mooi. Bij het eten van deze kroket ga je bijna twijfelen of hij wel echt glutenvrij is. Hij is goed krokant en lekker goed gevuld. De dame is het restaurant is ook ontzettend vriendelijk. Je merkt dat het een bekende plek is voor glutenvrije eters, want tijdens mijn lunch hoorde ik meerdere mensen vragen om de glutenvrije kaart. Ben je binnenkort in Valkenburg? Dan zou ik hier zeker naartoe gaan.

Brasserie America
Brasserie America

Bezoekje aan de fluweelengrot en de kasteelruïne

We hadden van tevoren goed gekeken naar de mogelijkheden voor Valkenburg. Heel veel dingen zijn buiten en misschien kun je het smerige weer van week 11 nog herinneren? Buiten rondlopen was gewoon niet zo’n succes!

We hebben een bezoekje gebracht aan de fluweelengrot en de kasteelruïne. In de fluweelengrot hebben we een interessante rondleiding gehad in de gangen die waren versierd met prachtige houtskooltekeningen. Ik ben dol op kastelen, dus de kasteelruïne hebben we uitgebreid beteken. Kort na de rondleidingen ging ook de ruïne sluiten. Nu begon het ook weer te spetteren, dus was het tijd om een droge plek op te zoeken.

Het diner bij de Pannenkoekenparadijs viel best wel tegen…

Het Pannenkoekenparadijs geeft op hun website aan goed rekening te kunnen houden met allergieën. Van te voren had ik gebeld en wat dingen overlegt. Alles was prima. In het restaurant vroeg ik nog een keer extra naar de bereidingswijze. Alles werd zo schoon mogelijk bereid en ik had er volledig vertrouwen in. En terecht.. Ik ben niet ziek geworden gelukkig, maar de pannenkoeken waren gewoon niet echt lekker. Het was mijn smaak niet echt. Van Charlotte heb ik begrepen dat haar ‘glutenvolle’ pannenkoek ook niet heel smaakvol was. Jammer!

Overnachting in Fletcher Hotel de Brughoeve

Via Vakantieveilingen.nl hadden we hotelovernachting gekocht voor een Fletcher hotel. We wilde graag Valkenburg bezoeken en hadden vervolgens gekozen voor het Fletcher Hotel de Brughoeve. We hebben ervoor gekozen om geen ontbijt erbij te nemen, voornamelijk om kosten te besparen. Ik weet niet of een glutenvrij ontbijt mogelijk is bij dit hotel.

We hebben een prima overnachting gehad. De hotelkamer was schoon. Het hotel zit in een historisch pand, maar de kamers hebben een flinke renovatie nodig. Ze zijn echt verouderd en veel luxe moet je ook niet verwachten. Voor de rest is het een prima vertrek voor één nachtje.

Brasserie America
Brasserie America

Valkenburg heeft nog veel te ontdekken, maar…

Op zaterdagochtend werden we wakker van het getik van de regen op het dak. Er waren nog een aantal dingen die we wilden doen in Valkenburg, maar daar hadden we echt droog weer voor nodig. We besloten om nog even langs Roermond te gaan en vanuit Roermond naar huis te rijden. Onvoorbereid, dus..

We hebben geluncht bij Bagels & Beans in het centrum van Roermond. Op de terugweg naar Dordrecht besloten we om het weekendje samen nog even af te sluiten bij de Beren in Zwijndrecht.

Het was een super leuk weekend! Het weer was echt een nadeel en ik heb in het hotel ook niet echt lekker geslapen. Ik ben erg blij dat ik ondanks het vele buitenshuis eten geen gluten heb binnen gekregen. Ik merk heel snel of ik gluten heb binnen gekregen, maar het is allemaal perfect gegaan. Wel had ik wat klachten vanuit mijn PDS, ik merk tegenwoordig wel het verschil tussen een glutenfout of mijn geprikkelde darm.

Ben jij al een keer in Valkenburg geweest? En waar heb jij toen glutenvrij gegeten?

Glutenvrij op Pad

Op zoek naar een glutenvrije hotspot? Ik neem je graag mee naar alle plekken waar ik met veel succes glutenvrij heb gegeten! Uiteten gaan is en blijft altijd lastig met een glutenintolerantie, maar het is zeker niet onmogelijk. Let op! Ook restaurants kunnen fouten maken. Het zijn tenslotte mensen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je dieet!

1 Reactie

  1. Brasserie america is een superplek om te eten . daarnaast kun je bij aan de linde ook lekker glutenvrij eten . en over het fletcher hotel weet ik van mijn broer als je het van te voren aangeeft ze met alle dieetwensen rekening kunnen en willen houden .

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *