Afgelopen zaterdag hadden wij een verjaardag in de buurt van Bergen op Zoom. Hierdoor kwamen wij op het idee om de binnenstad van Bergen op Zoom eens te bezoeken om te gaan winkelen. Bij een gezellige shopdag hoort natuurlijk een glutenvrije lunch. Dit keer gingen we eten bij Brasserie Bernard in Bergen op Zoom. In dit artikel vertel ik over mijn ervaringen bij dit restaurant.

Het was voor mij de allereerste keer dat ik in de binnenstad van Bergen op Zoom ben geweest. Heel apart, want het is nog geen 30 minuten rijden met de auto. Het is een gezellige winkelstad in het zuid-westen van Noord-Brabant met veel winkels die je in bijna alle steden ziet, maar ook apartere winkeltjes.

Brasserie Bernard in Bergen op Zoom

Voordat ik naar Bergen op Zoom vertrok had ik al wat onderzoek online gedaan. Er staken een aantal restaurants met kop en schouders bovenuit en ik hoorde veel positieve verhalen over Brasserie Bernard. Ik belde zaterdagochtend op of het verhaal klopt dat ze glutenvrij serveren. Enthousiast werd ik te woord gestaan, dat ze standaard glutenvrij brood in huis hebben en glutenvrije pannenkoeken kunnen maken. Ik reserveerde voor half 1 en wij gingen met een gerust hard op pad.

Helaas hadden we met dit prachtige weer buiten geen plekje meer op terras in de schaduw. Het was niet te doen buiten in de zon, dus zijn we maar binnen gaan zitten. Respect voor de dames die er werken, want het is best zweten geblazen als je zo hard moet rennen door de zaak.

Aan tafel werd gevraagd wie er glutenvrij at en werd nogmaals verteld dat ze glutenvrij brood hebben en glutenvrij pannenkoekdeeg. Ik koos voor de glutenvrije pannenkoek met spek. Dit had ik al een tijdje niet meer gegeten en thuis krijg ik ze nooit zo lekker, als dat ze voor je worden klaar gemaakt.

Ze maken de pannenkoeken met het beslag van Koopmans. Ze kunnen trouwens de pannenkoeken ook lactosevrij serveren! Hij was erg lekker en ze hebben goed gelet op de kruisbesmetting en doen dit ook zo veilig mogelijk. Ik heb lekker gegeten en achteraf nergens last van gehad!

Je vind Brasserie Bernard midden in het winkelgebied. De gegevens van het restaurant zijn: Sint-Josephstraat 18, 4611 ML Bergen op Zoom | T:  0164 234 442 | W: http://www.brasseriebernard.nl/.

Ik denk dat het het verstandigst is om even van tevoren te reserveren, zodat ze er extra rekening mee kunnen houden.

Meer glutenvrije tips uit Noord-Brabant?

Bekijk alle glutenvrije hotspots, die ik heb bezocht via het Glutenvrije Restaurant Overzicht.

Wat is jouw favoriete restaurant in Bergen op Zoom?