Afgelopen zondag ben ik voor het eerst in mijn leven in de stad Eindhoven geweest. Je leest het goed! Het was de eerste keer.  Als je voor het eerst in Eindhoven ben moet je natuurlijk ook een glutenvrije hotspot bezoeken. In de blog van vandaag vertel ik meer over mijn glutenvrije ervaring bij De Bengel in Eindhoven.

Afgelopen weekend ben ik namelijk naar ‘Groots met een zachte G’ geweest in het Philipsstadion in Eindhoven. Na het concert van Guus Meeuwis wilde we graag nog even wat gaan eten en daarom hadden we van tevoren gereserveerd bij het restaurant De Bengel. Het restaurant zit vlak naast het station en dat was ideaal, omdat we bijna allemaal met de trein naar Eindhoven zijn geweest.

De Bengel in Eindhoven

De keuken van De Bengel bestaat grotendeels uit kruidige specialiteiten. Veel gerechten worden op de grill bereid en dat geeft het vlees een authentieke smaak. Bij de Bengel kun je genieten van veel vis- en vleesgerechten voor een leuke prijs.

Glutenvrije Menukaart

Het restaurant was een keuze geworden vanwege de website. Wanneer je gaat kijken wat ze op het menu hebben staan, viel gelijk de grote rode glutenvrije kaart knop op. Dat geeft direct een fijn gevoel dat de mensen die hier werken verstand van zaken hebben en duidelijk hun ingrediënten op orde hebben. Er is genoeg keuze op de glutenvrije kaart.

Ik koos voor glutenvrij brood vooraf, dat werd geserveerd met een kruidige kruidenboter. Dit brood was ontzettend lekker en ik denk wel één van de lekkerste glutenvrije broden die ik ooit gegeten hebt.. Daar gaat dus nog even een e-mailtje achteraan.. Als hoofdgerecht heb ik de Argentijnse Ossenhaas op met glutenvrije(!) pepersaus. Meestal kun je vleesgerechten glutenvrij krijgen in restaurants, maar nooit met pepersaus. Ik ben dol op pepersaus en dit was de eerste keer sinds ik glutenvrij eet, dat ik weer pepersaus at.

Het personeel was erg vriendelijk en vonden mijn vele vragen niet vervelend. We waren met een grote groep van 16 personen. De glutenvrije kaart lag al op tafel en vroegen ook direct wie er glutenvrij at. Ik had een prettig gevoel in het restaurant. Ik kreeg aparte gebakken aardappeltjes en een eigen mayonaise voor erbij. Het was gewoon goed geregeld en het personeel had verstand van zaken. Dat is gewoon super.

De Bengel zit op vier locaties in Nederland, namelijk in Eersel, Eindhoven, Nuenen en Veldhoven.

Restaurant de Bengel | Stationsplein 28, 5611 BC Eindhoven | T: +31 (0)40 – 244 07 52

Meer tips in Noord-Brabant?

Wat is jouw favoriete restaurant in Eindhoven?