De zomer komt eraan! En hoe lekker is het om op je vrije zondagmiddag naar de ijssalon te gaan voor een lekker Italiaans ijsje? Een echt glutenvrij ijsje eten wordt dan toch wat lastiger. Het ijsseizoen is nog maar net begonnen, maar ik heb mijn nieuwe favoriete plek gevonden. Je kunt namelijk bij De IJswinckel in Dordrecht genieten van ijs op de lekkerste glutenvrije hoorntjes. 

De IJswinckel in Dordrecht

Vorig jaar is de IJswinckel in Dordrecht gevestigd en toevallig had ik laatst ergens gelezen, dat ze ook glutenvrije hoorntjes verkopen. Veel ijssalons verkopen wel ijs, die glutenvrij bereid zijn, alleen wordt er niet altijd even goed opgelet op kruisbesmetting. Begin maart ging ik samen met mijn vriend voor de eerste keer langs om na te vragen of ze glutenvrije opties hadden. 

De IJswinckel in Dordrecht
Piccola Italia

Glutenvrij ijs mét glutenvrije hoorntjes bij de IJswinckel in Dordrecht

Steeds meer ijssalons in Nederland hebben glutenvrije hoorntjes, maar dat betekent niet gelijk dat ze direct kennis hebben van allergenen. Ik was echt verbaasd over de zorgvuldigheid bij de IJswinckel in Dordrecht. Ze hebben zichzelf echt bepaalde werkregels aangeleerd om rekening te houden met verschillende allergieën.

Ze wassen allereerst hun handen goed, voordat ze beginnen met jouw ijsje. Wil je graag een hoorntje? Dat kan, ze hebben namelijk glutenvrije hoorntjes. Met de schone handen maken ze het hoorntje open en laten het plastic om het hoorntje zitten. Er wordt een schone lepel gepakt en jouw keuze wordt op het hoorntje geschept. Ze scheppen vanuit een schoon deel van de bak. Als zij (of jijzelf!) de bak niet meer vertrouwen, dan scheppen ze het ijs vanuit een hele nieuwe bak. Bij ieder bolletje wordt de lepel schoongemaakt onder de kraan. Er kruisbesmetting is hierdoor echt nihil. Ze doen echt hun best om zo goed mogelijk rekening te houden met allergieën.

Op de website wordt ook goed aangegeven welke smaken allergenen bevatten. De complete menukaart kun je bekijken via deze link.

De IJswinckel in Dordrecht

Wat is jouw favoriete ijssmaak?

Glutenvrij op Pad

Op zoek naar een glutenvrije hotspot? Ik neem je graag mee naar alle plekken waar ik met veel succes glutenvrij heb gegeten! Uiteten gaan is en blijft altijd lastig met een glutenintolerantie, maar het is zeker niet onmogelijk. Let op! Ook restaurants kunnen fouten maken. Het zijn tenslotte mensen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je dieet!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: