Afgelopen dinsdag ben ik samen met mijn vriend naar Antwerpen geweest. Op een concert in het Sportpaleis na, was ik nog nooit in Antwerpen geweest. We dronken een kopje koffie, hebben veel rondgelopen, boodschappen gedaan bij Delhaize en gedineerd bij De Sinjoor in Antwerpen.

In Antwerpen heb je heel veel glutenvrije hotspots, maar door de bomen zag ik het bos niet meer. Op de blog van Marleen had ik gelezen over de Sinjoor en haar positieve ervaringen over deze plek. Benieuwd naar haar ervaringen in Antwerpen? Je leest het op haar blog over Antwerpen. Je vind op haar blog ook gelijk een kaart met allerlei glutenvrije hotspots in Antwerpen! Super handig.

Brasserie America

De Sinjoor in Antwerpen

Een goeie mix van de Belgische en Italiaanse keuken, dat vind je bij De Sinjoor in Antwerpen. Het restaurant is zeven dagen per week geopend in het culinaire hartje van Antwerpen. De Sinjoor vind je op de Oude-Kroonmarkt, vlakbij de Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal. Ze hebben een uitgebreide kaart met vleesgerechten, visgerechten, pasta’s en salades. Voor de vegetarische eter is er wat beperkte keuze, maar er zijn wel een aantal opties.

Mijn vriend en ik kozen toevallig allebei de specialiteit van de eigenaar. Volgens hem waren de spareribs ‘de specialiteit’ van De Sinjoor in Antwerpen en daar kon ik best wel warm van lopen. Ik ben wel dol op vlees en vooral spareribs. Als vooraf kregen wij allebei ons eigen brood. Voor mij glutenvrij en voor mijn vriend gewoon brood. Van het huis!

Brasserie America

Glutenvrije boodschappen bij Delhaize

In Antwerpen wilde ik graag een supermarkt bezoeken om wat speciale producten te ontdekken. In de supermarkt schrok ik al direct van de prijzen voor alledaagse dingen. Boodschappen en vooral de dieetproducten zijn wel iets duurder in België, dan in Nederland. Er zijn een aantal producten die in Nederland helemaal te te krijgen zijn. Dit zijn of producten echt uit België of uit Engeland. De twee producten van Schär waren achteraf toch te koop in Nederland via webshops en zijn in Nederland ook goedkoper.

We zijn geweest in de Delhaize op de Meir. Een verschil van de supermarkten in België en Nederland is dat de glutenvrije producten in de Belgische supermarkt tussen de normale producten ligt. Je moet omhoog kijken, want daar liggen vaak de glutenvrije opties. Ik weet niet of iedere supermarkt dit heeft, maar de Delhaize op de Meir in ieder geval wel.

Brasserie America

De Delhaize heeft ook een aantal eigen merk producten, zoals de glutenvrije hamburgerbroodjes die ik heb meegenomen. Ik ben erg benieuwd naar dit product. De koekjes van LU in de groene verpakking was het product waarvoor ik speciaal naar de Delhaize wilde. Ik ben echt heel erg benieuwd naar deze koekjes. De rest waren vooral impulsaankopen. De wafels met chocolade, de pretzels en de overige producten. Is er een bepaald product waar je graag meer over wilt lezen in een review, dan lees ik dit graag in de reacties!

We zijn een middagje in Antwerpen geweest. Het was mijn allereerste keer in deze stad, maar mijn vriend is hier vlakbij opgegroeid en is in zijn jeugd wel vaker in de Vlaamse stad geweest. We hebben vooral veel rondgelopen en aan het einde van de dag waren we helemaal versleten. Bij de CoffeeLabs op de Lange Klarenstraat (een zijstraat van de Meir) hebben we nog koffie gedronken met een glutenvrije lemon ricottataartje. Deze twee locaties heb ik toegevoegd aan mijn kaart met glutenvrije hotspots die ik zelf heb bezocht!

Welke glutenvrije hotspot in Antwerpen (of elders) kan jij mij aanraden?

Glutenvrij op Pad

Op zoek naar een glutenvrije hotspot? Ik neem je graag mee naar alle plekken waar ik met veel succes glutenvrij heb gegeten! Uiteten gaan is en blijft altijd lastig met een glutenintolerantie, maar het is zeker niet onmogelijk. Let op! Ook restaurants kunnen fouten maken. Het zijn tenslotte mensen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je dieet!

2 Reacties

 1. Hoi Tessa,

  Vraagje van een Belg 🙂 Heb je het glutenvrije brood in Delhaize gevonden?

  En zoja: hoe vond je het?

  En zo nog meer ja: kan je in Nederland makkelijk nog lekkerder glutenvrij brood vinden? Zoja: waar?

  Dank!

  Warme groet,

  Stef

  Antwoord
  • Hi Stef!
   Bedankt voor je vraag! Ik heb de afgelopen keer alleen de glutenvrije hamburgerbroodjes gehaald van het eigen merk van Delhaize. Deze vond ik echt super lekker! En zo lekker had ik ze in Nederland nog niet geproefd.. Ik vind zelf het allerlekkerste brood, het brood van Happy Bakers! Deze is te koop in sommige reformwinkels, zoals de G&W-winkel. Anders zijn ze te bestellen via webshops, zoals de glutenvrijemarkt.com (bezorgen ook in België!). In de winkel vind ik het brood van Yam Glutenvrij erg lekker (te koop bij de Jumbo). Dit is niet echt te vergelijken met tarwebrood, maar wel erg voedzaam :)!
   Groetjes, Tessa

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *