Een van de dingen die ik het meeste mis in het glutenvrije dieet is even een lekkere snack ergens halen. Gelukkig komen er steeds meer plekken bij waar je zonder gedoe een glutenvrije snack kunt krijgen. Het Eethuys Airborne in Renkum is zo’n plek. Een gewone cafetaria die met je meedenkt en voldoende weten over het glutenvrije dieet. Ik at hier een glutenvrije kroket met friet én glutenvrije mayonaise! In de blog van vandaag vertel ik meer over deze glutenvrije hotspot.

Eethuys Airborne in Renkum

Eerlijk gezegd kwamen we via de website van Va Foods achter deze glutenvrije hotspot. De website van Va Foods heeft namelijk een Google Maps Kaart met hun verkooppunten van hun snacks. Eethuys Airborne was slechts een kilometer van ons hotel vandaan, dus een leuke wandeling voor een glutenvrije snack. Eethuys Airborne ligt aan de rand van de Renkumse Heide. Een heide met een belangrijke geschiedenis, want tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Slag om Arnhem landde op deze heide duizenden parachutisten in een poging om de stad Arnhem te bevrijden van de Duitsers. Naast de rijke geschiedenis is het natuurlijk een prachtig natuurgebied waar je kunt wandelen en fietsen.  

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Landingsterrein Market Garden
Eethuys Airborne

Glutenvrije snacks bij Eethuys Airborne

In het assortiment van Eethuys Airborne zitten twee glutenvrije snacks, namelijk een glutenvrije frikandel en een glutenvrije kroket. Zoals op de foto heb ik natuurlijk gekozen voor de glutenvrije kroket. Ik ben echt verzot op de glutenvrije kroketten van Va Foods. Uit de airfryer vallen ze altijd een beetje tegen, maar uit de frituur zijn ze het lekkerst. Wij gebruiken geen frituurpan meer en daarom is het altijd een extra traktatie als het ergens anders wel kan.

Op vrijdagavond zijn we overigens nog even teruggegaan. Het weer viel de gehele week een beetje tegen, maar op vrijdagmiddag begon het zonnetje te schijnen. Om onze vakantie goed af te sluiten besloten we nog een milkshake te drinken en ik kreeg van mijn vriend nog een glutenvrij kroketje. Gewoon, omdat ik het zo lekker vind. 

Wat is jouw favoriete snack?