Glutenvrij Efteling: waar kun je glutenvrije eten in het park?

De Efteling. Een van de meest bezochte themaparken van Europa. Het attractiepark én diverse recreatiecomplexen liggen in Kaatsheuvel in de provincie Noord-Brabant. Bijna ieder jaar brengen mijn vriend en ik een bezoekje aan de Efteling. Wij vinden dit een heel leuk park. En ieder jaar beleven we weer andere avonturen. Een aantal jaar geleden zijn we begonnen met het verzamelen van glutenvrije ervaringen in het park. In de blog van vandaag bundelen we alles samen! Glutenvrij Efteling!

Laatste update: 12 mei 2024

Leuk! Je bent waarschijnlijk al van plan om naar de Efteling te gaan. Wij proberen ieder jaar een keertje naar de Efteling te gaan en wij doen dit meestal via de kortingsactie van de Albert Heijn. Het is handig om voordat je naar de Efteling gaat je tickets online te kopen. Zo kun je sneller het park in. Ook is het downloaden van de Efteling-app een aanrader. Hierop staat een realtime plattegrond én kun je zien wat de wachttijden bij de attracties zijn, maar ook waar de restaurants precies zitten uit dit artikel

Hoe bereid je je voor op een glutenvrije dag in de Efteling

Als je buiten de deur gaat is het altijd goed om voorbereid op pad te gaan. Neem je zelf eten mee, neem je alle maaltijden mee of ga je zonder iets op pad en koop je alles in het park. Je kunt natuurlijk alle kanten op, zolang het binnen je budget past. Wij nemen altijd pakjes en flesjes drinken mee, een belegd glutenvrije broodje en een zakje snoepjes. Uiteindelijk halen we altijd nog iets extra’s. Zo’n park maakt je altijd hongerig. Bedenk voor je vertrek goed na of je iets glutenvrij wilt meenemen.

Op deze plekken kun je glutenvrij eten in de Efteling

In de afgelopen jaren ben ik ieder jaar minimaal een keer naar de Efteling geweest. De ervaringen hieronder zijn mijn eigen foto’s en ervaringen. Ik ben bij alle plekken geweest en ik heb informatie opgehaald over glutenvrij eten en bijv. kruisbesmetting. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen gezondheid. Vraag altijd door en bij twijfel: laat vooral niet je dag verpesten! Mis je iets in de lijst? Onderaan dit artikel is een reactieveld. Hier kun je je tip doorgeven! 

Meerdere locaties

Diverse rijken

Zin in glutenvrije frietjes met een glutenvrij kroketje, frikandel en/of kindermenu? Bestel ze bij de Smulpaap in Marerijk, De Hongerige Machinist in Ruigrijk of bij Frau Boltes Küche in Anderrijk. Tip: Bestel via de Efteling-app je glutenvrije maaltijd, dat scheelt tijd!

Bäckerei Krümel

Anderrijk

Lekkere trek? Ga voor een halve glutenvrije pizza bij Bäckerei Krümel in Anderrijk. Ze staan niet aangegeven, maar als je er naar vraagt, dan kunnen ze deze speciaal voor je maken. Dit duurt wel eventjes, maar daarvoor krijg je wel een hartige snack. Ik kreeg er nog een salade bij. 

Polles Keuken

Fantasierijk

Zin in een glutenvrije pannenkoek? Bij Polles Keuken serveren ze gluten- en lactosevrije pannenkoeken. Ze worden speciaal gemaakt in de afgesloten keuken i.p.v. in de open keuken in het restaurant. Ze worden speciaal gebracht met vershoudfolie.

Het Witte Paard

Marerijk

Heerlijk genieten van een kopje thee (of warme chocolademelk) bij Het Witte Paard in Marerijk. In het zelfbedieningsrestaurant liggen kant-en-klare browniebars. Voor de lekkere trek. Ik heb begrepen dat er ook glutenvrije broodjes te krijgen zijn, maar dat heb ik zelf nog niet nagevraagd.

*Advertentie*

Eigenheymer

Diverse rijken

De welbekende gefrituurde aardappelsnack met heerlijke kruiden. De Eigenheymer vind je op verschillende plekken in de Efteling, zoals in Marerijk, Ruigrijk en Anderrijk. 

Diverse locaties

Verschillende rijken

Zin in popcorn of een heerlijke suikerspin? Bij Flierefluiter in Ruigrijk en ’t Suyker Huys in Marerijk vind je de lekkerste versgebakken popcorn en zoete suikerspinnen.

De Gebrande Boon

Fantasierijk

Dit prachtige hart is volledige gemaakt van amandelmeel én is een feestje om te eten. Vraag ernaar bij De Gebrande Boon in Fantasierijk. Ook heerlijk om mee te nemen na een dagje Efteling!

*Advertentie*

Gaan jullie regelmatig naar de Efteling en hebben jullie nog een glutenvrije tip? Deel deze via het reactieveld onderin!

*Advertentie*

Bol AlgemeenBol Algemeen
Glutenvrije scones

Uitgelicht

Glutenvrije All Inclusive bij Blue Lagoon Resort

Ga jij deze zomer glutenvrij én All Inclusive naar het zonnige Griekenland? Ontdek dit resort via een uitgebreide review op mijn blog.