In de meivakantie ging ik dit jaar samen met mijn vriend twee dagen naar Amersfoort. Wij zijn allebei dol op fotografie en dan moet je natuurlijk een bezoekje brengen aan de meest fotogenieke stad van Nederland. Op maandag hebben we rond gelopen met de camera in de binnenstad en natuurlijk moesten wij op dinsdag een bezoekje brengen aan Dierenpark Amersfoort. Ook hebben wij iets gegeten. In dit artikel lees je waar ik glutenvrij in Dierenpark Amersfoort heb gegeten.  

Een leuke dag in Dierenpark Amersfoort

De dierentuin. Wij zijn er dol op, maar toch vind ik het ergens ook wel weer zielig. Al die dieren in een hok. De meeste dieren die leven in dierentuinen kunnen niet meer overleven in het wild en ik ben blij om sommige dieren dichtbij te kunnen zien. Zodra ik zie dat een dier een prima en gelukkig leefklimaat heeft in het park, dan voel ik mij altijd alweer beter. 

Dierenpark Amersfoort is echt een super leuk dierenpark. Het park is leuk ingedeeld en er is ook echt rekening gehouden met de beleving. Je kunt op allerlei eilandjes en bruggetjes echt dichtbij de dieren komen. Je kunt met de waterfiets tussen de giraffe door fietsen en met een berentreintje door het park. Het park moet wel een fantastische plek zijn voor kinderen, maar voor twee studenten is het ook een leuke plek om nog even kind te zijn! 

Glutenvrij in Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort

Waar eet je glutenvrij in Dierenpark Amersfoort?

Op de website van Dierenpark Amersfoort is er informatie te vinden over glutenvrij en lactosevrij in het park. Op de website wordt het volgende gecommuniceerd: 

Wij streven ernaar om een ruim assortiment aan glutenvrije producten aan te bieden. Op deze manier kunnen ook onze bezoekers met een glutenallergie gewoon aanschuiven in onze restaurants. Zo bieden wij onder andere glutenvrije broodjes, is al onze friet en mayonaise glutenvrij en zijn er heerlijke glutenvrije maaltijdsalades te verkrijgen in ons park. Uiteraard bieden wij ook qua drinken talloze glutenvrije opties. 

Wij hebben ervoor gekozen om een patatje te halen bij Friet & Zoo, achterin het park. De medewerker vertelde dat hij kruisbesmetting niet kon uitsluiten, omdat er natuurlijk ook frikandellen en kroketten (met gluten) worden gebakken. De friet en de snacks worden gebakken in aparte bakken en de frietsaus van Remia zat ook in afgesloten cups. Ik durfde het aan en ik heb heerlijk genoten van een frietje. Voor de rest hadden we zelf in de supermarkt wat dingetjes gekocht om te snoepen. 

Ga jij ook graag naar een dierentuin?

Glutenvrij op Pad

Op zoek naar een glutenvrije hotspot? Ik neem je graag mee naar alle plekken waar ik met veel succes glutenvrij heb gegeten! Uiteten gaan is en blijft altijd lastig met een glutenintolerantie, maar het is zeker niet onmogelijk. Let op! Ook restaurants kunnen fouten maken. Het zijn tenslotte mensen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je dieet!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: