Glutenvrij in Zwijndrecht

Glutenvrij in Zwijndrecht

In november 2021 zijn wij gaan samenwonen in onze huurwoning in Zwijndrecht. En dat is voor ons allebei een nieuwe woonplaats. Voor mij is Zwijndrecht nooit een vreemde plek geweest. Mijn hele leven heb ik gewoond in Dordrecht én dit ligt natuurlijk naast Zwijndrecht. Het leukste aan een nieuwe omgeving is het vinden van nieuwe glutenvrije hotspots. In de blog van vandaag deel ik graag mijn glutenvrije tips in Zwijndrecht. Glutenvrij in Zwijndrecht!

Laatste update: 11 juni 2023

Glutenvrij in Zwijndrecht

Glutenvrij in Zwijndrecht. Dat was een flinke uitzoekklus. Een aantal bloggers verzamelen kaartjes met glutenvrije hotspots, maar blijkbaar zijn de opties in Zwijndrecht niet heel erg bekend. We wonen nu anderhalf jaar in Zwijndrecht en ik heb volgens mij al een flinke lijst met glutenvrije hotspots verzameld. Dit artikel zal ik in de loop der tijd blijven aanvullen, want misschien komen er nog wel meer ervaringen bij. Daarnaast deel ik mijn ervaringen ook in de app ‘Find me Glutenfree.’ In deze app vind je allerlei glutenvrije hotpots (wereldwijd) in combinatie met reviews. 

Mijn artikel wil ik graag even inwijden met een korte disclaimer. Bij sommige restaurants ben ik al meerdere keren wezen eten met een positief resultaat: ik werd niet ziek. Echter biedt dit geen garantie. Blijf altijd alert met je eigen levensstijl. Bel van tevoren om extra informatie te vragen en vraag desnoods om meer informatie in het restaurant. 

Glutenvrije hotspots op het Veerplein in Zwijndrecht

Aan de Maas in Zwijndrecht ligt het Veerplein, een oud winkelstraatje met voornamelijk restaurants. Aangezien wij op loopafstand wonen zijn we onze zoektocht hier begonnen. De komende jaren wordt er hard aan het Veerplein gewerkt om het toekomstbestendig én een toffe plek te maken voor de regio. Een plek waar je heerlijk langs het water kunt lopen, kunt samenkomen met de mensen die je graag ziet én waar je een lekker hapje eet in jouw favoriete restaurants. Ondertussen ben ik bij een aantal restaurants op het Veerplein geweest. Er staan er nog een paar op het lijstje om te bezoeken, maar helaas kunnen wij ook niet iedere week uit eten… Helaas is ook tijdens het schrijven van dit artikel (dat veel tijd heeft gekost) een van mijn favorieten gesloten, de kaasfondue bij B-Red. Deze staat nog wel op FMG, maar is sinds februari gesloten. Mijn favoriete tips op het Veerplein deel ik graag met je:

Heerlijk Grieks eten bij Restaurant Mythos

In 2022 gingen we voor het eerst naar Restaurant Mythos in Zwijndrecht. Het was Valentijnsdag en ik had last minute besloten dat ik op date wilden met mijn vriend. Ik belde naar het restaurant om de mogelijkheden en de werkwijze te bespreken. Heel veel van hun producten zijn van nature glutenvrij en ze doen erg hun best om kruisbesmetting te voorkomen. Kies je iets op de kaart, waarbij een ingrediënt gluten bevat? Dan laten ze het niet alleen weg, maar ze bieden je ook een alternatief. Zo krijg je gewoon een volledige maaltijd. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrij in Zwijndrecht

Van links naar rechts: Restaurant Mythos, Florizz Ridderlijk Eetcafé en Gelataria Lorenzo.

Vleesgerechten bij Florizz Ridderlijk Eetcafė

Mijn broer en schoonzus adviseerde ons al een hele tijd om eens langs Florizz Ridderlijk Eetcafé te gaan. Laatst had ik geweldig nieuws waar ik mijn vriend mee wilde verrassen en besloot te reserveren bij Florizz. Mijn vriend had overigens even gebeld om de mogelijkheden te bespreken en te vragen hoe ze omgaan met kruisbesmetting. Mijn vriend is inmiddels helemaal ingeburgerd in het glutenvrije leven ėn eet vaak uit gemak glutenvrij met mij mee. Op een enkele optie na zijn alle gerechten glutenvrij te bereiden. In de keuken zijn ze goed bekend met allergenen en zelfs een van de koks heeft Coeliakie. Ze doen hun best om kruisbesmetting te voorkomen en zijn bekend met andere allergenen en zwangere.

Glutenvrij ijs bij Gelataria Lorenzo

Hoe heerlijk is het om een ijssalon om de hoek te hebben met zoveel glutenvrije opties. Als ik vraag om een glutenvrij ijsje, dan gaan scheppen ze dit dolgraag voor je uit schone bakken uit de vriezer. Ze hebben helaas geen glutenvrije hoorntjes, maar het feit dat het grootste gedeelte van het ijs glutenvrij is maakt een hoop goed! Daarbij vind ik een bakje stiekem altijd wat lekkerder eten. Mijn favoriete smaak is citroen en mango. En toch blijft de combinatie straciatella met pistache ook erg lekker!

Glutenvrije hotspots op Winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht

Het centraal middelpunt van Zwijndrecht is tegenwoordig Winkelcentrum Walburg. Hier vind je voldoende winkels om een hele middag jezelf te vermaken én een groot voordeel. Het is een overdekt winkelcentrum en er is genoeg gratis parkeergelegenheid. Daarnaast zijn er een aantal kleine horecagelegenheden. Ik zeg heel eerlijk. Ik ben nog niet zo heel bekend met de glutenvrije opties in Winkelcentrum Walburg, maar ik deel heel graag mijn ervaringen met je. 

Glutenvrij lunchen bij Brasserie Grand Bras

Als wij snel iets lekkers willen eten op Winkelcentrum Walburg, dan gaan we direct naar Brasserie Grand Bras. Ze hebben veel opties, gaan zorgvuldig om met kruisbesmetting en zijn betaalbaar. Hierdoor hebben we ook nog niet heel veel andere horeca op Winkelcentrum Walburg uitgeprobeerd. We zijn tevreden met wat we kende. Brasserie Grand Bras is erg geschikt voor een glutenvrije lunch. Ze hebben standaard glutenvrij brood aanwezig en ze zijn bekend met Coeliakie, kruisbesmetting en glutenvrij eten. 100% garanderen kunnen ze natuurlijk nooit, maar ze doen hun best. Mijn favoriet op de lunchkaart: de geitenkaassalade met glutenvrij brood. Echt te lekker! In 2016 schreef ik al een blog over deze glutenvrije hotspot én sindsdien kom ik hier graag.

Glutenvrije hoorntjes bij de Ijswinckel

Update 11/6/2023: Zin in een zomerse verfrissing? Op Winkelcentrum Walburg vind je een filiaal van De IJswinckel – inclusief glutenvrije hoorntjes. Ze hebben goede instructies gekregen, want ze wassen netjes hun handen, pakken een schone lepel, houden het plastic vast en gebruiken een schoon gedeelte van de bak. Ze hebben een ruim assortiment en veel smaken zijn glutenvrij!

Waar hebben ze nog meer glutenvrij?

Zoals ik al eerder vertelde. Ik heb nog niet zo heel veel ervaring op Winkelcentrum Walburg, maar ik hoor en zie natuurlijk genoeg. Hieronder een lijstje met hotspots, waar ik zelf nog niet ben geweest:

*Advertentie*

Glutenvrij in Zwijndrecht

Glutenvrije gourmet bij Palm Party House

Glutenvrij uit eten gaan in Zwijndrecht

Zwijndrecht is een lange uitgerekte stad met verschillende horeca punten. Hieronder vind je nog een korte lijst met glutenvrije hotspots in Zwijndrecht.

 • Glutenvrij gourmetten en bowlen bij Palm Party House
 • Zoals altijd: Glutenvrij eten bij de Beren Zwijndrecht
 • Glutenvrij gebak (wisselend assortiment, aanrader!) bij Intratuin Hendrik-Ido-Ambacht (bijna Zwijndrecht)
 • Ontbijt, lunch, Diner, High Tea bij Hotel Ara in Zwijndrecht

Waar vind je glutenvrije producten in Zwijndrecht?

Ben je op zoek naar glutenvrij producten? Dan kun je het beste naar Winkelcentrum Walburg gaan. Naast het standaard assortiment van de Jumbo/Albert Heijn zijn er ook twee reformwinkels met een uitgebreid assortiment. Hierdoor kun je voor al je boodschappen op een plek terecht.

 • Bewustwinkelen.nl op Winkelcentrum Walburg (groot)
 • Holland & Barrett op Winkelcentrum Walburg (groot)
 • Albert Heijn op Winkelcentrum Walburg (groot)
 • Albert Heijn op Winkelcentrum Oudeland (onbekend)
 • Jumbo op Winkelcentrum Walburg (groot)
 • Jumbo op Winkelcentrum Kort-Ambacht (groot)
 • Boons op Winkelcentrum Noord (klein)
 • Glutenvrije gebakjes bij Limburgia op Kort-Ambacht
 • Tip: Bij Budget Food hebben ze soms interessante aanbiedingen met afgeprijsde glutenvrije producten. Volg mij op Facebook/Instagram om van deze acties op de hoogte te blijven.

In anderhalf jaar tijd hebben we toch aardig wat informatie verzameld, maar er zullen vast nog plekken ontbreken. Ik ben heel erg benieuwd welke hotspots we in het komende jaar gaan ontdekken, want ik zou het tof vinden om de hotspots verder uit te pluizen en de lijst nog verder aan te vullen. 

*Advertentie*

Welke glutenvrije hotspots weet jij nog in Zwijndrecht?

*Advertentie*