Vandaag het eerste artikel van mijn weekendje weg in de Veluwe. Van vrijdag 6 december t/m zondag 8 december 2019 hebben wij genoten van de prachtige omgeving van Doorwerth en Arnhem. Het weer was een beetje spannend, maar gelukkig was het prima weer en zijn wij gaan lopen naar Kasteel Doorwerth. Een wandeling van ongeveer 45 minuten vanaf ons hotel. We bezochten het kasteel en konden onverwachts glutenvrij eten bij het Kasteelcafé De Zalmen. In dit artikel vertel ik graag meer over Kasteel Doorwerth en het bijbehorende Kasteelcafé De Zalmen

Eten bij KasteelcafĂ© ‘De Zalmen’ bij Kasteel Doorwerth

Na de wandeling van 45 minuten door de heuvels van de Veluwe. Even geen grapje, maar de Broesberg is best wel even een klim, maar goed. Na 45 minuten hadden we een koffie behoefte. We hadden al gezien dat er een kasteelcafé bij Kasteel Doorwerth was en gingen lekker een kopje koffie drinken. Onder een stolp stonden twee soorten glutenvrije gebakjes voor bij de koffie. Ik koos voor een schuimgebakje, de andere optie van een dadelcake. 

Mijn vriend ging op een gegeven moment vragen of het ook mogelijk is om glutenvrij te lunchen. Het meisje ging even de kok halen uit de keuken om het na te vragen. Ze hadden standaard glutenvrij brood in huis en konden bijna alles op de kaart klaarmaken. Mocht je iets anders willen, dan doen ze graag hun best om er iets lekkers van te maken. We bedankten hem voor de informatie en kwamen anderhalf uur later terug voor de lunch. Ik wilde graag brood met geitenkaas en noten, dat maakte hij voor mij klaar. “We hebben geen glutenvrije keuken, maar we doen zoveel mogelijk ons best om kruisbesmetting te voorkomen.”

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Kasteelcafé de Zalmen
Kasteel Doorwerth
Kasteelcafé de zalmen

Kasteel Doorwerth; leuk uitje voor zomer en winter!

In de winter is het altijd lastig om leuke uitjes te verzinnen. We zijn nogal snel geneigd om dingen door te schuiven naar de zomer, terwijl de natuur in de winter ook zijn charme heeft. In de wintermaanden is de omgeving van de Veluwe prachtig en ook Kasteel Doorwerth is gewoon toegankelijk.

Kasteel Doorwerth is gebouwd voor 1260, maar is de loop der jaren vaker opgebouwd en vernield. In de Tweede Wereldoorlog is het flink vernield, waarna het ook weer is gerenoveerd in zijn volle glorie. De omgeving van het kasteel is vrij toegankelijk voor publiek. Wil je graag het kasteel bezoeken, dan kun je tickets kopen in het Kasteel. Voor een volwassenen betaal je € 11,50 per persoon. Kinderen mogen naar binnen voor € 5,–. Meer informatie kun je te vinden op de website.

En misschien leuk om te weten? Vanaf 2000 zijn er al meerdere Sinterklaasfilms opgenomen, dus voor mij betekende dat toch wat herkenningspunten vanuit de films uit mijn eigen kindertijd! 

 

 

Kasteel Doorwerth

 

Vind jij het ook leuk om kastelen te bezoeken?

 

 

Glutenvrij op Pad

Op zoek naar een glutenvrije hotspot? Ik neem je graag mee naar alle plekken waar ik met veel succes glutenvrij heb gegeten! Uiteten gaan is en blijft altijd lastig met een glutenintolerantie, maar het is zeker niet onmogelijk. Let op! Ook restaurants kunnen fouten maken. Het zijn tenslotte mensen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je dieet!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *