Op de vierde dag van onze vakantie bezochten we Kota-Radja in Heelsum. Het is voor het eerst in zes jaar dat ik weer bij een Chinees restaurant heb gegeten. Mijn vriend, Samuël, had dit adresje gevonden en wij hadden wel trek in iets van rijst. In de blog van vandaag vertel ik graag meer over mijn ervaringen bij Kota-Radja in Heelsum.

Kota-Radja in Heelsum

Op ongeveer 650 meter afstand van ons hotel in Heelsum ligt Kota-Radja. Een restaurant waarbij mijn vriend per toeval ontdekte dat ze glutenvrije gerechten serveren. We staan iedere keer nog steeds verstelt hoe goed de omgeving van Arnhem is ingericht op glutenvrij eten. Na een telefoontje over de mogelijkheden hebben we direct een reservering gemaakt. Dit klonk te mooi om waar te zijn.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Kota-Radja in Heelsum
Glutenvrije Babi Pangang

Glutenvrije Babi Pangang bij Kota-Radja in Heelsum

Op de website van Kota-Radja is een glutenvrije kaart te vinden. Op de kaart kun je zien dat ze heel veel gerechten glutenvrij kunnen bereiden. Het serveren van een glutenvrij gerecht duurt overigens wel wat langer dan een ‘normaal’ gerecht. Dit komt natuurlijk omdat ze het gehele gerecht vers én glutenvrij bereiden. Als het wat drukker is, dan kan dit wat langer duren. Op de dag dat wij bij Kota-Radja in Heelsum waren was het wat rustiger. We hebben een half uur gewacht op ons eten. Maar dat vinden wij natuurlijk helemaal niet erg. Dan heb je genoeg tijd om lekker te kletsen.

Mijn vriend bestelde zelf een gerecht. En ik koos natuurlijk voor de glutenvrije babi-pangang. Als voorgerecht deelde we nog een kipsaté. We hadden eigenlijk verwacht dat dit als bijgerecht geserveerd zou worden, maar we kregen het als voorgerecht. Ook niet erg, eigenlijk! Normaal gesproken verkoopt het restaurant ook kleinere porties, maar dat is voor de glutenvrije gerechten niet mogelijk. Een tip voor als je met je partner of gezin gaat. Bestel allemaal een glutenvrij gerecht en deel lekker met elkaar. Dan heb je van alles wat! 

Mijn vriend en ik maken nu regelmatig de grap dat we speciaal voor Kota-Radja gaan verhuizen naar het oosten van het land. Natuurlijk blijven we lekker in de Randstad wonen, maar als we weer in de omgeving komen van Heelsum, dan hebben we een kleine voorkeur voor ons nieuwe favoriete eettentje in de buurt.

 Wat is jouw favoriete gerecht bij de Chinees?