Op onze derde dag van de vakantie hebben we een dagje Arnhem gedaan. In de vorige blog heb je kunnen lezen dat we zijn wezen lunchen bij Het Hemelrijk in Arnhem. De avondmaaltijd hebben we ook gegeten in Arnhem. In de blog van vandaag vertel ik graag meer over onze ervaringen bij Het Arnhems Meisje.

Het Arhnems Meisje in Arnhem

Een van de meeste genoemde glutenvrije hotspots in Arnhem is het Arnhems Meisje. In principe zijn er bij dit restaurant voor ieder moment op de dag een glutenvrije optie. Van glutenvrije broodjes tijdens de lunch tot glutenvrije opties voor het diner. Ook voor bij de koffie serveren ze glutenvrije worteltaart. Er is voldoende keuze. Het Arnhems Meisje zit in het stadscentrum van Arhnem, vlakbij de Eusebiuskerk. 

Glutenvrij eten bij het Arnhems Meisje

Mijn vriend en ik hadden vandaag besloten om een salade te eten. We waren op vakantie en hadden al een aantal dagen minder gezond gegeten. Een voedzame salade is dan een verstandige keuze en gelukkig heeft het Arnhems Meisje voldoende keuze voor een glutenvrije salade. Op de kaart staat precies aangegeven welke gerechten wel of niet glutenvrij geserveerd kunnen worden. Helaas is dit niet altijd helemaal waar. Ik bestelde een glutenvrije salade met biefstukreepjes, teriyaki en sesam. Als bijgerecht nam ik de zoete aardappelfriet. 

Na 5 minuten kwam de serveerster terug om te vertellen dat de teriyakisaus tóch niet glutenvrij was… Gelukkig mocht ik mijn bestelling veranderen en koos ik voor mijn tweede optie. Een glutenvrije salade met rundercarpaccio, basilicumpesto en Parmezaan. Een goede keuze, want ik heb ontzettend lekker gegeten. Natuurlijk had ik moeilijk kunnen doen, maar ik heb liever dat ze aangeven dat de helft van het gerecht toch niet glutenvrij bereidt kan worden en dat ik een andere keuze mocht maken. Er zijn genoeg restaurants die dan een halve maaltijd serveren en de volle prijs rekenen. We hebben erg lekker gegeten en geen klachten gehad. Bekijk de complete menukaart op de website van het Arnhems Meisje.

Wat is jouw favoriete salade?