In de blog van afgelopen zondag heb je kunnen lezen dat ik vorgie maand met wat blogvriendinnen had afgesproken in Utrecht. Daarin heb je kunnen lezen dat we met z’n allen hebben geluncht in Utrecht. Namelijk bij Restaurant Gys op de Amsterdamsestraatweg. Gys heeft veel glutenvrije opties en daarom leek het ons de perfecte plek voor onze lunch. Over mijn glutenvrije ervaring bij Restaurant Gys, lees je in de blog van vandaag.

In de glutenvrij op pad van vandaag ben ik langs geweest bij Restaurant Gys. Restaurant Gys zit in Utrecht op twee verschillende locaties, namelijk op de Amsterdamsestraatweg en op de Voorstraat. Gys heeft ook een restaurant in Rotterdam. De restaurant heeft een diverse kaart met glutenvrije, biologische en vegatarische/veganistische gerechten. Voor iedereen zou er wel wat zijn, zou je denken.

Gys in Utrecht (Amsterdamsestraatweg)

Er was in het restaurant gewoon glutenvrije brood aanwezig. We hadden niet echt gereserveerd, tenminste we hadden geen reactie ontvangen op onze reservatie. Er waren veel verschillende mogelijkheden voor een glutenvrije lunch, maar mijn ogen waren gevallen op een broodje runderhamburger.

Je kunt hier met een gerust hart glutenvrij eten. Bij mij vroegen ze specifiek of ik een intolerantie of een allergie had, zodat ze er extra rekening houding om kruisbesmetting te verkomen. Ze vertelde bij het serveren dat hij glutenvrij is. De runderhamburger was medium gebakken, maar ik heb dat soort dingen toch het liefste doorbakken. Het was netjes geweest als de serveerster dit van te voren had gevraagd in plaats van mij ‘verwaand’ te vertellen, dat ik dat gewoon zo kan eten. Gelukkig heeft ze het wel mee terug genomen naar de keuken en verder doorgebakken. Voor de rest heb ik lekker gegeten en belangrijk, ik ben niet ziek geworden van een mogelijke glutenbesmetting.

Ben je benieuwd naar de kaart van het restaurant? Klik dan hier of bekijk de website.

Ben jij wel eens bij Gys geweest?