Op de derde dag van onze vakantie gingen we een dagje naar Arnhem. We wilden heel graag de kelders van Arnhem bezoeken, maar dit ging helaas niet door. We wilden graag met een gids mee, maar die was er niet. Daarom besloten we iets anders te gaan doen. Allereerst wilde we ergens gaan lunchen. Bij het Hemelrijk in Arnhem genoten we van een glutenvrije sandwich. In de blog van vandaag vertel ik graag meer over deze glutenvrij hotspot.

Het Hemelrijk in Arnhem

Via een glutenvrije Facebookgroep kwamen we achter dit verstopte pareltje. Midden in het centrum van Arnhem vonden we het Hemelrijk met een prachtige stadstuin. Helaas was het weer iets minder en hebben we binnen gezeten, maar dat maakte de ervaring zeker niet minder. De lunchroom is namelijk in een brocante stijl vol met prachtige kunstbloemen. Het heeft een hele gezellige sfeer en ze zijn erg gastvrij.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Hemelrijk in Arnhem
Glutenvrije lunch in Arnhem

Een glutenvrij lunch bij het Hemelrijk in Arnhem

Op de kaart staat direct aangegeven dat ze rekening houden met het glutenvrije dieet. Op de menukaart staat ook aangegeven wat wel en niet kan. Zo kun je genieten van de sandwiches, maar een tosti dat wordt hem niet. Gelukkig zijn er genoeg lekkere opties tussen de sandwiches. 

Ik bestelde een dubbeldekker geitenkaas met glutenvrij brood. Deze is belegt met jong belegen geitenkaas, seranoham, rucola, pijnboompitten, rozijnen, tomaat, komkommer, gemengde salade en honingmosterdsaus. Ik had gevraagd of ze de tomaat weg wilde laten en dat kon zonder problemen. De sandwich kost € 8,25 en het glutenvrije brood had een meerprijs van € 0,50. Ik had voor € 8,75 een smakelijke lunch en dat vind ik erg betaalbaar! De combinatie van smaken was erg lekker, maar ik ben natuurlijk ook gewoon dol op geitenkaas. Een glutenvrije lunch bij het Hemelrijk Arnhem is een unieke ervaring. Zeker iets om een keer te doen!

Wat is jouw favoriete hotspot in Arnhem?