Afgelopen maandag ging ik samen met een vriendin gezellig winkelen in Haarlem. We vinden het beide erg leuk om te winkelen in een nieuwe stad en de kou kon ons echt niet tegenhouden. Haarlem leek voor ons dit keer een prima keuze en als je gaat winkelen, moet je natuurlijk ook lekker lunchen! We zijn gaan lunchen bij Hofje zonder Zorgen in Haarlem.

Meestal gaan we naar Bagels and Beans, maar ik vind het ook erg leuk om een keer ergens anders te gaan eten. Via google kwam ik op verschillende websites en blogs, die tips gaven voor glutenvrij in Haarlem. Alleen vind ik persoonlijke ervaringen dan toch vaak prettiger. Ik vroeg via één van de glutenvrije Facebookgroepen, waar je in Haarlem het lekkerste glutenvrij kan lunchen. Hofje zonder Zorgen werd meerdere keren genoemd en ik besloot om te reserveren.

Glutenvrij lunchen bij Hofje zonder Zorgen in Haarlem

Restaurant Hofje zonder Zorgen zit midden in de historische binnenstad van Haarlem en komt zijn naam zeker waar. Het is werkelijk een hofje zonder zorgen. Ze hebben een uitgebreidde kaart met veel mogelijkheden voor glutenvrij eten. Via online reserveren kun je direct aangeven of je een allergie hebt, dat vind ik altijd prettig. Het geeft je wat meer vertrouwen, dat ze verstand van zaken hebben.

Het restaurant heeft een prettige uitstraling. Ik koos voor een bruin glutenvrije broodje met carpaccio, parmazaanse kaas, zontomaatjes en een basilicodressing. Er is een keuze uit bruine en witte glutenvrije broodjes, maar wel voor een meer prijs van 0,75€. Daarnaast zag ik op de kaart ook dat er twee soorten glutenvrije taarten aanwezig, deze heb ik niet geproefd, want ik zal al behoorlijk vol van het broodje!

Waar ik altijd extra vrolijk van wordt is als er dan rekening wordt gehouden bij je bestelling van een kopje koffie of thee. Vaak zit er dan een koekje bij en omdat ik natuurlijk glutenvrij gereserveerd krijg, kreeg ik er ook een glutenvrij koekje bij! Daar word ik altijd vrolijk van. Ik heb bij het Hofje zonder Zorgen werkelijk zonder zorgen kunnen eten.

Wat vind jij van het betalen van een meerprijs, omdat je glutenvrij eet?