Afgelopen week wilde ik spontaan met een vriendin pizza gaan eten in Rotterdam. We hadden trek in pizza en ik belde verschillende Italiaanse restaurants af om te vragen of ze glutenvrije pizza serveren. De tweede restaurant was raak en vervolgens aten wij die avond een pizza bij o’Pazzo in Rotterdam

Het is niet heel erg lastig om een restaurant in Rotterdam te vinden, waar je glutenvrij kunt eten. Er zijn een hoop leuke restaurantjes die ik de komende tijd wil gaan bezoeken.

Pizzaria o’Pazzo in Rotterdam

De glutenvrije pizza staat standaard op hun kaart. Je kunt enkel pizza bestellen met tomatensaus, dus ik koos voor een Pizza Margherita. Ik vind simpele pizza’s vaak lekkerder dan een hele uitgebreide pizza. Vaak kies ik voor een Margherita of een pizza met salami/pepperoni. Ik had veel positieve verhalen gelezen over o’Pazzo en vertrouwde volledig op de deskundigheid van het personeel.

Later stuurde ik een berichtje waarop ik uitgebreid antwoord kreeg op mijn vragen. De kok heeft een standaard procedure voor het bereiden van glutenvrije pizza’s en probeert zoveel mogelijk kruisbesmettingen te voorkomen. Er wordt van tevoren de handen gewassen, het deeg wordt voorbereid op een schone gedeelte van het aanrecht en komt niet in aanraking met producten die gluten bevatten. Ook het bord komt niet in contact met gluten. Het personeel doet echt zijn best om kruisbesmetting te voorkomen.

Ik genoot van een overheerlijke glutenvrije pizza margherita! De bodem was lekker zacht van binnen en knapperig aan de korst. Soms iets te knapperig aan de buitenkant, maar gelukkig heb ik sterke tanden! Je kunt bij o’Pazzo lekkere glutenvrije pizza’s eten! Er staat op de kaart dat je ook glutenvrij kunt lunchen en diverse desserts glutenvrij zijn. Over hun lactosevrije opties heb ik vrij weinig navraag over gedaan. Ik heb op de kaart gelezen dat ze in ieder geval lactosevrije desserts hebben. Ik zal nog navraag doen of hun glutenvrije pizza ook lactosevrij is! Bekijk ook de kaart eens op de website van o’Pazzo.

o’Pazzo | Mariniersweg 90, 3011 NV Rotterdam | T: 010 282 7107 |

Meer tips in Rotterdam?

?Wat is jouw favoriete pizzasmaak?