Mijn vriend en ik zijn allebei dol op pannenkoeken. Gelukkig is mijn vriend een hele goede pannenkoekenbakker en heeft hij in onze keuken al regelmatig overheerlijke glutenvrije pannenkoeken gemaakt. In onze tweedaagse trip in Amersfoort wilde ik hem graag verrassen met een pannenkoek.. Maar of dat ook voor hem zo’n succes was? In dit artikel vertel ik over het Pannekoekenhuys Den Potsenmaeker in Amersfoort

Pannekoekenhuys Den Potsenmaeker in Amersfoort

In het prachtige historische stadscentrum van Amersfoort vind je op de Groenmarkt Pannekoekenhuys Den Potsenmaeker. Een gezellige plek op het terras of binnen waarbij je letterlijk in de keuken kunt kijken. Het restaurant bestaat al sinds 1979 en heeft sindsdien altijd zijn eigen ding gedaan, namelijk pannenkoeken bakken. Of is het toch pannekoek?

Op hun website wordt vermeld dat ze rekening kunnen houden met verschillende allergenen. Zo hebben ze gluten en lactosevrij beslag en gaan ze zorgvuldig om met de andere ingrediënten.

 

Amersfoort
Pannekoekenhuys Den Potsenmaeker in Amersfoort

En hoe smaakt die glutenvrije pannenkoek dan?

Is hij ook echt lekker? In maart bezocht ik ook een pannenkoekenhuis in Valkenburg, maar daar viel de smaak heel erg tegen. De glutenvrije pannenkoek bij het Pannekoekenhuys Den Potsenmaeker in Amersfoort was gelukkig veel lekkerder, dan mijn ervaring in Valkenburg. En nog veel belangrijker.. Ik ben niet ziek geworden van mijn glutenvrije pannenkoek!

Mijn vriend had toch een kleine aanmerking op zijn pannenkoek. Hij vond de smaak van de ‘glutenvolle’ pannenkoek een beetje vreemd. Ik liet hem een stukje van mijn glutenvrije pannenkoek proeven en hij vertelde mij enthousiast dat mijn pannenkoek veel lekkerder smaakte! Hij vond nog steeds de lekkerste pannenkoek die hij had gegeten de pannenkoek bij De Pier Pannenkoeken in Scheveningen. Persoonlijk vind ik dat ook nog steeds de lekkerste glutenvrije pannenkoek! En natuurlijk de glutenvrije pannenkoeken die mijn vriend altijd maakt.

Wat is jouw favoriete pannenkoek?

Glutenvrij op Pad

Op zoek naar een glutenvrije hotspot? Ik neem je graag mee naar alle plekken waar ik met veel succes glutenvrij heb gegeten! Uiteten gaan is en blijft altijd lastig met een glutenintolerantie, maar het is zeker niet onmogelijk. Let op! Ook restaurants kunnen fouten maken. Het zijn tenslotte mensen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je dieet!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *