In Dordrecht zijn er steeds meer plekken waar je goed én veilig glutenvrij kunt lunchen of dineren, maar mijn favoriete plek is toch Piccola Italia. Het eten, de service en de sfeer. En natuurlijk ontzettende lekkere glutenvrije pizza’s en pasta’s. In deze blog vertel ik meer over mijn nummer #1 Italiaan!

Piccola Italia in Dordrecht

In april vierde ik mijn 22e verjaardag. Samen met mijn vriend ging ik eten bij mijn favoriete Italiaan. Hij was hier nog niet geweest, maar ik kom hier sinds kort toch wel regelmatig. Het was de derde keer in vier maanden en dat noem ik toch regelmatig. De eigenaar begint mij al te herkennen. De eigenaren zijn echte Italianen en is erg trots op zijn restaurant, zijn personeel en alles van Italië. Trots, dat typeert een echte italiaan. Het restaurant bestaat al meer dan 40 jaar en dat proef je!

Piccola Italia
Piccola Italia

De lekkerste glutenvrije pizza’s eet je bij Piccola Italia in Dordrecht

Bijna alles is glutenvrij te verkrijgen bij Piccola Italia. Glutenvrije pasta’s, pizza of liever anti-pasti! Zorgvuldig gaan ze om met jouw eten. Ook al zou je dat niet direct verwachten. Ze zijn echt bekend met het glutenvrije dieet en weten als geen ander om kruisbesmetting zo veel mogelijk te voorkomen. In december 2018, januari 2019 en dan nu in april 2019 heb ik hier perfect glutenvrij kunnen eten. 

De laatste keer ging ik een beetje vreemd. Ik kon namelijk echt niet kiezen. De allereerste keer in december at ik namelijk een glutenvrije pizza ‘cuatro formaggio’, oftewel vier kazen. De tweede keer ging ik voor de Diavola, een pizza met pittige salami. Dit keer ging ik voor een combinatie. Ik bestelde de cuatro fromaggio met pittige salami en ik heb uitgebreid zitten genieten. 

Bereiding van de pizza…

De glutenvrije pizzabodems komen uit Italië. Ja! Echt waar. Ze worden apart belegd en in een aparte ovenplaat in de pizzaoven geplaatst. In de afgelopen tijd groeit hun bekendheid op glutenvrij gebied (en dat wordt nu weer een beetje groter) en vinden steeds meer glutenvrije eters hun restaurant. Ze vertelde mij, dat ze laatst een groep hadden van meer dan 20 personen, waarvan vier mensen glutenvrij moesten eten. Ze kwamen speciaal naar piccola italia voor de lekkere glutenvrije lekkernijen. 

Ze kunnen alles voor je maken. In januari 2019 heb ik ook gesmikkeld van de glutenvrije brushetta met verschillende tapenades.  In april 2019 heb ik vooral genoten van een heerlijk dessert. Een Dame Bianca (Dame Blanche) met echt Italiaans ijs. 

Bekijk de complete menukaart via de website van Piccola Italia.

Piccola Italia

Welke pizza ga jij bestellen?

Glutenvrij Dordrecht

Mijn stad is Dordrecht. Ik ben er geboren en opgegroeid. De kans is groot dat ik hier over een aantal jaar nog steeds woon of misschien trek ik de wereld over. Dat weet je natuurlijk nooit precies te vertellen. Mijn nieuwe missie is om mijn stad binnenstebuiten te keren. Op zoek te gaan naar de lekkerste plekken waar je glutenvrij kunt eten. Waar een wil is, is een weg!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *