De laatste blog op Dagelijks Glutenvrij is alweer een tijdje geleden. Een paar maanden terug heb ik besloten om even te stoppen met een aantal dingen die veel druk legde op mijn dagelijkse leven. Mijn studie zette ik even helemaal op nummer één en vond het belangrijk om even rust te zoeken van prikkels. Hierover komt nog een blogje, waarin ik hier meer over vertel en natuurlijk alles wat je hebt gemist de afgelopen weken.

In mei ging ik samen met een vriendinnetje naar Groningen. Even een weekendje weg, waar ik ook veel heb nagedacht. We aten bij de Ugly Duck in Groningen, beklommen de Martinitoren, het Groninger museum en het hunnebedcentrum in Borger. In het artikel van vandaag meer over dit gezellige avontuur!

De Ugly Duck in Groningen

Via de Instagram van Maak het Glutenvrij (@glutenvrij) kwam ik deze hotspot regelmatig tegen. Ik was ontzettend benieuwd naar dit eetcafé en het was ook lekker betaalbaar. Ze hadden een aparte glutenvrije kaart met veel variatie, waaronder natuurlijk ook deze glutenvrije kroketten. En als je ergens glutenvrije kroketten ziet staan, dan gaat menig Coeliakie hartje kloppen in de hoop die perfecte glutenvrije kroket te vinden. Bij Brasserie America in Valkenburg had ik eerder al hele lekkere glutenvrije kroketten op, maar dat betekent niet dat alle glutenvrije kroketten hetzelfde zijn.

Het was overigens ontzettend druk in het eetcafé. Om mij heen hoorde ik meerdere personen vragen om een glutenvrije lunch. Dat voelde al erg vertrouwd. Op deze plek kwamen mensen vaker voor een glutenvrije hap. Ik heb lekker gegeten. De glutenvrije kroketten zijn niet de allerlekkerste die ik ooit heb gegeten en de volgende keer zou ik iets anders bestellen, want er is een hoop keuze. Het is een gezellig eetcafé.

Ugly Duck in Groningen
Ugly Duck in Groningen

We beklommen de Martinitoren, brachten een bezoekje aan het Groninger museum en de hunnebedden

We hadden ons niet echt goed voorbereid op onze reis naar het hoge noorden. Het weer viel erg tegen en daardoor waren we een beetje gebonden aan binnen activiteiten. Toch laten we ons niet teveel tegenhouden door het weer. We waren rond half 12 in Groningen aangekomen. In de auto hadden we al wat gesnacked en hadden niet direct een honger gevoel. We liepen wat rond in het centrum en besloten de Martinitoren op te gaan. Wij zijn allebei dol op het beklimmen van kerken en torens. Het uitzicht was fantastisch, maar het was best wel druk bovenop de toren.

We gingen weer naar beneden en liepen in de richting van de Prinsentuin om wat foto’s te maken. Vervolgens besloten we om te gaan lunchen bij de Ugly Duck, die op de route lag van het Groninger Museum. Hier hebben we de expositie bezocht en genoten van de prachtige omgeving. We gingen de auto ophalen in de parkeergarage en hebben ontzettend gezond gegeten bij de McDonalds, maar wel lekker.

De volgende dag besloten we om niet meer naar de stad Groningen te gaan. We wilde graag de Hunnebedden in Drenthe bezoeken. We bezochten het Hunnebedcentrum in Borger en hebben hier een flinke tijd doorgebracht. Het hunnebedcentrum is echt een aanrader om te bezoeken voor jong en oud! We hadden brood meegenomen om te eten, want we moesten ook een beetje op de kleintjes letten. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Hunnebedden

Familie Fletcher Hotel Paterswolde

Via vakantieveilingen hadden we een Fletcher ticket bemachtigd voor ons verblijf in de buurt van Groningen. We verbleven in het familiehotel van Fletcher in Paterswolde. Een gezellig knus hotel met leuke kamers. Vanwege de weersvoorspellingen hadden we van tevoren besloten om onze kamer op te boeken naar een kamer met een bad. Dan konden we in de avond of de ochtend lekker even ontspannen in bad. Het was een prima hotel. Er was een binnenzwembad en een spa-gedeelte. En de bedden hebben prima geslapen.  

Heb jij al een keer bij de Ugly Duck in Groningen gegeten? Of heb je een andere aanrader?

Glutenvrij op Pad

Op zoek naar een glutenvrije hotspot? Ik neem je graag mee naar alle plekken waar ik met veel succes glutenvrij heb gegeten! Uiteten gaan is en blijft altijd lastig met een glutenintolerantie, maar het is zeker niet onmogelijk. Let op! Ook restaurants kunnen fouten maken. Het zijn tenslotte mensen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je dieet!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *