5x de lekkerste Glutenvrije hotspots in Brussel

Het is alweer even geleden, maar ik wilde toch heel graag onze ervaring in de Belgische hoofdstad Brussel met jullie delen. In mei 2022 reisde mijn vriend en ik voor een weekendje naar Brussel. Het was voor ons allebei de eerste keer dat we de stad bezochten. En officieel zelfs ons eerste reisje samen in het buitenland. Het was een warme zonnig weekend en we hebben enorm genoten van de prachtige stad én natuurlijk glutenvrij in Brussel. In de blog van vandaag lees je over ons verblijf én geven we 5x de lekkerste glutenvrije hotspots in Brussel.

Onze reis naar Brussel

De hoofdstad van België stond al een tijdje op mijn lijstje. We hadden al een tijdje dit specifieke weekend geblokkeerd in onze agenda, maar nog niet echt een bestemming gekozen. We wilde graag naar Amsterdam, maar daar waren geen betaalbare hotels meer te vinden. We wilde graag met de trein reizen en kwamen uiteindelijk in Brussel terecht. Het is voor ons de eerste keer dat we Brussel bezochten.

 

Onze accommodatie: Aparthotel Adiago Brussels Grand Place

We wilde graag verblijven in de binnenstad van Brussel, maar wilde ook graag een kitchenette. Voor een glutenvrij persoon een groot voordeel, omdat je zelf eten kunt maken. We vonden een studio op Booking.com bij Aparthotel Adagio Brussels Grand Place. Een geweldige locatie, want je staat direct in de binnenstad van Brussel, direct naast het metrostation. In het weekend hebben we vooral gegeten én de stad van Brussel verkend op een deelstep. De deelsteps zijn een ideale manier om de stad te verkennen. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

adagio brussels grand place
adagio brussels grand place
adagio brussels grand place

Veganwaf’

Ben je in Brussel? Ren dan meteen naar Veganwaf’. Onbezorgd een glutenvrije wafel eten? Dat kan hier! Midden in het centrum van Brussel vind je in een overdekt winkelcentrum ‘Galerie Agora’ het kleine zaakje Veganwaf’ en de naam verklapt het al: Alle wafels zijn vegan, maar ook glutenvrij! Hierdoor kun jij zorgeloos genieten zonder kruisbesmetting. Ik koos voor een glutenvrije wafel met ‘slagroom’, aardbeien en chocolade. Oh, en mijn vriend vindt het helemaal geen probleem om al die glutenvrije dingen te testen. Die nam natuurlijk ook een wafel. Hij nam een wafel met ‘slagroom’, banaan en karamel zee-zoutsaus. Ik kreeg niet eens de kans om een stukje van hem te proeven, dus ik denk dat het een geslaagde keuze was. Naast glutenvrije wafels heeft Veganwaf’ ook ijs

Glutenvrij in Brussel

Hard Rock Café Brussel

Het Hard Rock Café is een bekend concept dat je vind in meer grote steden. Zo ook in Brussel! Het was voor ons de allereerste keer dat we naar het Hard Rock Café gingen. En dat hadden we veel eerder moeten doen. Wanneer je aangeeft dat je glutenvrij eet, dan komt er meteen een floormanager mee kijken op de kaart. Ze geeft duidelijk aan wat de mogelijkheden zijn en biedt alternatieven. Zoals de friet konden ze niet glutenvrij serveren, maar de aardappelpuree wel. Ik heb een heerlijke cheeseburger gegeten met een glutenvrij broodje. Het toetje heb ik laten staan. Ik zat ontzettend vol na deze hamburger en ik had die dag ook al een wafel achterover geschoven…

Glutenvrij in Brussel

Tich Healthy Living Brussels

Op zoek naar een heerlijk ontbijt of een gezonde lunch? Bij Tich Healthy Living Brussels eet je de lekkerste glutenvrije vegan pannenkoeken die wij ooit hebben gegeten. Bij Tich is alles vegan, maar helaas niet alles glutenvrij. Op de kaart staat heel duidelijk aangegeven welke producten glutenvrij zijn. De pannenkoeken zijn allemaal glutenvrij, dus dat moet wel goed komen. Op de foto zie je de Fruity Pancake. Een pannenkoek met kokosyoghurt, banaan, roodfruit, nootjes en maple syrup. Mijn vriend bestelde de maple syrup pancake. We hadden allebei weinig verwachtingen, maar hebben ontzettend genoten van deze heerlijke lunch.

Glutenvrij in Brussel

El Veliero

Ben je glutenvrij in Brussel? Dan is El Veliero een echte tip! Deze glutenvrije hotspot zit niet in het centrum, maar is het zeker waard om te bezoeken! Ze zijn namelijk gecertifieerd glutenvrij en echt! Wat een paradijs om te bezoeken. Mijn vriend en ik bestelde allebei een glutenvrije pizza. Ik bestelde de quatro formaggi en mijn vriend met een pizza salami. Als dessert hebben wij allebei genoten van een glutenvrije tiramisu en ik kwam erachter dat ik dat helemaal niet zo lekker vond… Ik kan mij ook niet herinneren dat ik een echte tiramisu op heb. Mijn vriend vond hem overigens wel heel erg lekker. El Veliero zit in de levendige buitenwijk Etterbeek en is gemakkelijk te bereiken met de metro of de step. We waren overigens ook niet de enige glutenvrije foodies in het zaakje, dus ze zijn er echt aan gewend!

Glutenvrij in Brussel

The Sisters Brussels Café

Als laatste tip willen we graag nog The Sisters Brussels Café meegeven. Dit schattige tentje zit in het stadscentrum van Brussel. Als je echt zorgeloos uit eten wil gaan, dan kun je terecht bij dit restaurant. Alles is glutenvrij én wat een keuze! Ontbijt, lunch, gebakjes, fingerfood, bier etc. Er is voor iedereen wel iets. Wij hebben hier ‘gewoon’ koffie gedronken en een gebakje gedeeld. De volgende keer willen we hier wat uitgebreider gaan eten. Lekker borrelen met wat borrelhapjes bijvoorbeeld!

Glutenvrij uit eten gaan heeft altijd zijn uitdagingen én zeker op plekken waarbij een taalbarríere is. In Brussel wordt voornamelijk Frans gesproken én niet iedereen spreekt daar Engels. Gelukkig kun je via de Nederlandse Coeliakie Verenging speciale dieetpasjes aanvragen. Dat is altijd handig in noodgevallen. Daarnaast ben ik enorm fan van de App: Find me Glutenfree. Regelmatig deel ik zelf mijn eigen ervaringen in de app, zodat er zo’n goed mogelijk overzicht komt van alle glutenvrije hotspots! Glutenvrij in Brussel is in ieder geval geen probleem. Er is voldoende keuze om het hele weekend te overleven! En dan kun je ook nog eens genieten van de prachtige stad! Ben jij al eens in Brussel geweest?