Glutenvrije All Inclusive bij Blue Lagoon Resort in Kos

Glutenvrije all inclusive

Voor iemand met Coeliakie is op vakantie gaan een van de spannende dingen die er zijn én vooral als je naar een all-inclusive resort gaat. Je volledige dieet uit handen geven? Dat is een enorme risico. Je wil natuurlijk niet je vakantie ziek doorbrengen. Toch wilde wij dit avontuur aangaan. Na heel veel research zijn we uiteindelijk terechtgekomen bij het Blue Lagoon Resort in Kos. In deze blog lees je meer over mijn glutenvrije all-inclusive ervaring in Griekenland.

Laatste update: 17 mei 2023

Toevallig ben ik in 2011 ook bij het Blue Lagoon Resort in Kos geweest, als meisje van 14 jaar. Toen was ik nog niet gediagnosticeerd met Coeliakie, ik at toen niet glutenvrij. Bij mijn onderzoeken kwam ik steeds weer terug bij dit resort. Het was heel bijzonder om na zoveel jaar terug te komen. Er is veel hetzelfde gebleven, maar het park is inmiddels een stuk groter geworden! Onze vakantie hebben we online geboekt via Tui. Dit was voor ons de eerste keer en wij hebben dit als zeer prettig ervaren. 

Vakantie op Kos

In het zonnige Griekenland vind je in de Egeïsche zee het Griekse eiland Kos én behoort tot de Dodekanesos eilandengroep. De hoofdstad van het eiland heet verrassend: Kos en ligt in het noordoosten van het eiland. Het eiland ligt dichtbij de kust van Turkije, vlakbij Bodrum. Vanaf het strand van ons resort konden wij het stadje goed zien liggen. Het eiland heeft voor iedereen wel iets, van historische ruïnes tot mooie stranden, van bergen tot vlakke gebieden. Het eiland is erg populair bij Nederlanders en ze stappen natuurlijk massaal op de fiets!

Blue Lagoon Resort

Op slechts 2 km van Kos-stad ligt het Blue Lagoon Resort in het badplaatsje Lambi. Het is een enorm resort met 662 kamers, vijf restaurants, tien bars, vijf zwembaden incl. waterpark, een speelhal, sportvelden, een spa, sportschool en entertainment voor jong én oud. Het resort biedt genoeg faciliteiten om je volledig in de watten te leggen voor een zorgeloze vakantie. Op 100 meter vind je het strand met uitzicht op Turkije. Heerlijk voor een avondwandeling bij zonsondergang. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrije all inclusive
Glutenvrije all inclusive
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023

Glutenvrije All-Inclusive bij Blue Lagoon Resort

We hebben eerst onze boeking gedaan bij het reisbureau Tui. We vonden het een fijn idee om een pakketreis te boeken, zodat je bepaalde zekerheiden hebt én je ontzorgt wordt met allerlei regeldingen. Daarna heb ik contact gezocht met het hotel. Op hun website staat een speciale ‘allergie’ e-mailadres en spreken ze zelf al over Coeliakie en kruisbesmetting. Daarom durfde ik te boeken. Ze waren heel duidelijk in hun communicatie op de website.

Zelf hebben wij gebruik gemaakt van twee restaurants, maar in principe is het mogelijk om bij ieder restaurant te eten. Wij hebben vooral gebruik gemaakt van het Nisos Buffet Restaurant en het Mesogios restaurant bij het zwembad. Hier kende ik ondertussen de souschef en dat vond ik een prettig idee. Bij iedere maaltijd meld je je bij de souschef. Deze loopt met je langs het buffet en bespreekt de mogelijkheden. Vervolgens verdwijnt de chef naar de keuken en brengt even later een bordje met jouw maaltijd. Om zoveel mogelijk kruisbesmetting te voorkomen krijg jij jouw eten uit de keuken uit schone bakken óf ze maken het speciaal even voor je klaar. Hierdoor is de kans op kruisbesmetting erg klein. Van het gewone buffet wil je echt niet eten, want alles wordt door elkaar gebruikt. Door de secuurheid van de souschef heb ik een zorgeloze vakantie kunnen hebben. Hieronder een paar voorbeelden van glutenvrije maaltijden in het resort!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Glutenvrije all inclusive
Glutenvrije all inclusive
Glutenvrije all inclusive
Glutenvrije all inclusive
Glutenvrije all inclusive
Glutenvrije all inclusive
Glutenvrije all inclusive
Glutenvrije all inclusive

Review Blue Lagoon Resort

Als we kijken naar het glutenvrije aspect, dan is alles heel goed geregeld. De souschefs zijn bekend met Coeliakie en het glutenvrije dieet. Ze maken van alles voor je op verzoek, zoals glutenvrije pasta, pizza, (ontbijt)pannenkoeken etc. Ze komen je bordje bij je tafel brengen én dan voel je al die nieuwsgierige en jarloeze blikken op je achterhoofd. Wij moesten daar vooral heel erg om lachen. Maar, daar komt ie: Het had erg fijn geweest als er iets meer variatie was in het ontbijt. Ik had de keuze tussen glutenvrij witbrood, pannenkoeken en cornflakes. Het volledige ontbijtbuffet ligt vol met glutenvolle donuts, chocoladebroodjes en gevulde suikergoed. Dan krijg je vanzelf trek ik glutenvrije chocoladebroodjes. Het was lekker als die optie er was. Daarnaast had ik op veel plekken gelezen dat de crepéstation bij het zwembad, ook glutenvrije crepes maakte. Dit is klopt niet (meer). Het werd mij sterk afgeraden. Daarnaast waren er weinig snack/dessert mogelijkheden. Hierdoor hebben we zelf bij de supermarkt tussendoortjes gehaald.

Als we kijken naar de algmene ervaring, dan moet ik eerst zeggen dat de service echt heel goed was. Wij hadden veel last van geluidsoverlast (de kamers zijn gehorig) en zijn verhuisd van kamer.  Hierdoor heeft mijn vriend, die lastig slaapt, ook nog een beetje kunnen slapen. Daarnaast zijn ze erg vriendelijk. Een aantal receptionistes kwamen uit Nederland, dus dat was makkelijk inchecken én alles wordt netjes schoongemaakt. De faciliteiten zijn echt prima én vooral het waterpark is erg leuk voor (grote) kinderen (zoals ik).

Hoe boek je jouw onbezorgde glutenvrije all inclusive vakantie bij Blue Lagoon Resort?

Heb je zin gekregen in een onbezorgde vakantie? Dat snap ik helemaal! Via deze reisbureaus kun je een pakketreis boeken naar dit zonnige resort in Griekenland.

Na het boeken van je vakantie neem je contact op met het resort, geef je je boeking en dieetwensen door. Ze zijn bekend met veel allergieën, zodat wij onbezorgd met vakantie kunnen.

Ben jij al eens zorgeloos op vakantie geweest in een B&B, hotel, camping of resort?

Laat het weten in de comments!