De perfecte lunchbox voor onderweg: Bugacat Bento Box
Voor mijn werk ben ik veel onderweg én glutenvrije onderweg vergt de nodige voorbereiding – zeker op de locaties waar ik kom. Ongeveer een half jaar geleden bestelde ik een nieuwe lunchbox: De Bugucat Bento Box. En sindsdien ben ik groot fan! In de blog van vandaag vertel ik meer over deze handige bento box.
Laatste update: 21 september 2024
De glutenvrije lunch
Of je nu naar school gaat of naar je werk. Als je glutenvrij eet, dan heb je misschien wel door dat glutenvrij eten onderweg het lastigste is. Je kunt zelden ergens iets afhalen en het risico op kruisbesmetting is altijd aanwezig. En natuurlijk kost afhalen ook een hoop geld. Nederland is een echt broodland. Het liefst met kaas. Vele Nederlanders eten in de ochtend en middag een boterham én daarom is deze vaak favoriet in menig broodtrommeltje. Het is onderdeel van onze eetcultuur. Zelf raak ik niet verzadigd van glutenvrij brood – waardoor ik vaak op een later moment eetbuien krijg of gewoon echt een hongergevoel.
Daarom ben ik gaan experimenten met andere eetgewoontes. Een stabiel succes is het nog niet, maar dat heeft meer met de voorbereiding te maken en mijn mentale gezondheid. Daarnaast kost het meestal meer werk/tijd, dan een boterham met kaas. De bentobox deel ik regelmatig in mijn Instagram Stories en daarop krijg ik een hoop reacties. Het inspireert mij dat mijn volgers tegen hetzelfde aanlopen. Daarom kun je vanaf nu op de pagina ‘Glutenvrije Lunch‘ inspiratie, tips en recepten vinden voor de glutenvrije lunch. Let op: ik ben net begonnen met dit thema binnen mijn site, dus het wordt nog verder aangevuld!
De Bugucat Bento Box (Review)
De bento box van Bugucat is verkrijgbaar in verschillende formaten. Zelf heb ik de doos met drie lagen + roestvrije stalen voering. Deze box kost € 24,99 op Amazon. Er zijn ook andere formaten beschikbaar, zoals twee laags en zonder voering. Let goed op bij het bestellen wat je wensen zijn! Alle onderdelen zijn gemakkelijk los te halen én groot voordeel: ze zijn prima geschikt voor de vaatwasser. Daarnaast zit er een plastic vorkje en lepeltje bij. De bovenkant is doorzichtig en heeft een handvat. De handvat kun je eventueel ook verwijderen. Vanuit mijn eigen ervaring is de box lekvrij en past het perfect rechtop in mijn rugzak.
De box gebruik ik twee tot drie keer per week, omdat ik meestal een dag per week vanuit huis werk. Al mijn eten voor de hele werkdag verzamel ik in de bento box. Mijn fruit, de kwark, de salade, brood, leftovers. Ik probeer van iedere dag een gezonder feestje te maken. De box heeft drie lagen, dus er is genoeg ruimte! Soms heb ik een kortere dag óf neem ik minder mee. Dan kies ik voor één of twee lagen. De roestvrij stalen bakjes gebruik ik eigenlijk altijd. Het eten blijft hierin langer koel en vers, ook als je geen koelkast bij de hand hebt. Dit is perfect voor mijn werk, omdat ik op veel verschillende locaties werk.
Tekst gaat verder onder de afbeeldingen
MAar wat neem je mee in je bento box?
De bento box komt oorspronkelijk uit Japan. Het is een traditioneel Japanse manier om een eenpersoonslunch te verpakken, waarbij verschillende gerechten in aparte compartimenten worden geserveerd. Ze zeggen wel eens: Japanners eten met hun ogen. De Japanse Bento Box is esthetisch. Alles ziet er keurig en heerlijk uit.
Zelf kies ik persoonlijk voor iets meer functionaliteit. Zelf heb ik geen zin om iedere ochtend om 5 uur op te staan om de perfecte bento box voor mijzelf te maken, maar ik haal zeker inspiratie uit de eetcultuur. Waar voor ons de grootste uitdaging zit is om het ‘brood met kaas’ idee los te laten en te kiezen voor alternatieven. Als we rijst met broccoli en kip eten, dan kook ik altijd net iets meer, zodat dit in mijn lunchbox mee kan. Het gerecht van de foto hierboven is Glutenvrije Sticky Honing-Sesam kip. Dit recept is recent online gekomen én is een van mijn favoriete kipgerechten op dit moment. Regelmatig stop ik dus leftovers in mijn lunchbox. Daarnaast zijn salades en fruit favoriet, omdat ik ook vooral gezonder, vezelrijker en eiwitrijk probeer te eten.
In de komende maanden neem ik jullie via Instagram, Facebook en de site graag mee met dit avontuur en zal ik vaker praktische tips, recepten en ideeën delen. Het experiment gaat voor mij ook naar de tweede ronde, want ik merk dat een goede basis mij een verzadigd gevoel geeft én dat helpt mij met bewuste keuzes maken.
Wat neem jij meestal mee met de lunch?