Dit jaar valt Pasen vroeg. We vieren dit jaar om 1 en 2 april al Pasen en dat betekent natuurlijk onbeperkt paaseieren eten en andere super lekkere lekkernijen. Op Daily Inception dit jaar een aantal blogs in het teken van de Paasdagen. Normaal gesproken ben ik hier niet zo van, maar misschien is het toch eens tijd om hier wat meer mee te gaan doen. In de blog van vandaag deel ik het eerste recept, die ook heel goed buiten de Paasdagen gegeten kan worden. Verse Lemon Curd, die natuurlijk ook glutenvrij is!

Je kunt Lemon Curd natuurlijk ook gewoon kant-en-klaar kopen, maar vers is natuurlijk altijd lekkerder. Je kunt de verse Lemon Curd ongeveer twee weken bewaren in de koelkast. In de vriezer gaat het ook nog zo ongeveer zes weken mee!

Ingrediënten Lemon Curd

De ingrediënten zijn geschikt voor 400 ml Lemon Curd.

  • 80 gram Roomboter
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 2 citroenen
  • Een (grote) kookpan en een vuurvaste schaal
  • Een garde

Je kunt de Lemon Curd voor veel verschillende dingen gebruiken. Je kunt er een lekker toetje mee maken, een cheesecake of een citroen kwarktaart, maar mijn favoriet is toch in de kwark! Neem de tijd om de Lemon Curd te maken, je bent er wel eventjes mee bezig! Ik ben alles bij elkaar ongeveer 30 a 40 minuten bezig geweest!

Bereiding Lemon Curd

Stap 1: Rasp de twee citroenen.

Stap 2: Smelt de boter, de suiker en de citroenrasp samen au bain-marie. Roer dit geregeld door totdat alle boter gesmolten is samen met de overige ingrediënten.

Stap 3: Pers de twee citroenen uit en voeg deze aan het botermengsel. Roer het even goed door en zet het vuur op midden-hoog.

Stap 4: Roer in een ander schaaltje de eieren goed los en voeg deze al roerend aan het citroenmengel toe. Roer het mengsel de komende 3-5 minuten goed glad.

Stap 5: Zet de pan voor 15 minuten op een kleinere pit, op de laagste stand en laat het mengsel indikken. Roer om de paar minuten het mengsel goed door elkaar.

Stap 6: Controleer na 15 minuten of de lemon curd goed is ingedikt. Het is perfect als de lemon curd aan de lepel blijft plakken. Het moet lekker sticky zijn!

Stap 7: Laat de Lemon Curd een uur of twee goed afkoelen in de koelkast.

Tip: Laat het afkoelen in een grote ovenschaal met huishoudfolie in de koelkast. Dan koelt ie sneller af!

Wij vieren eigenlijk nooit echt pasen. We doen wel mee aan de paaseieren en chocolade tradities, maar echt Pasen vieren? Nee, daar doen wij niet aan. De kans dat ik Tweede Paasdag mag werken is ook aanwezig. Ik denk dat wij met Eerste Paasdag lekker gaan luieren en paaseieren gaan eten!

Sla dit recept op via MyTaste

Meer recepten met Lemon Curd:

 

Vier jij Pasen?