Iedere zondagavond eten wij een broodje. Dat klinkt misschien saai, maar we maken er iedere week weer een feestje van. Nadat ik een foto van dit broodje op Instagram had geplaatst werd ik overladen met vragen. Jullie willen een recept en daarom krijgen jullie een recept. In de blog van vandaag lees je het recept over dit broodje pittige kip kerrie.
Broodje Pittige Kip Kerrie
Dit broodje is geïnspireerd op Surinaamse Kip Kerrie. Mijn vriend is dol op deze topping op zijn broodje. Dit broodje is trouwens niet geschikt voor iedereen. Je moet dol zijn op pittig en kruidig eten. Daarnaast moet je ook echt wel van kerrie houden, want dat is de overheersende smaak in het gerecht. Logisch als het kip kerrie heet. Dit gerecht is ontzettend lekker in combinatie met zoetzure komkommer. In het vorige recept deelde ik ook een lekker broodje, namelijk de pulled chicken!
Dit gerecht is natuurlijk glutenvrij. Daarnaast wordt er ook geen melk en eieren gebruikt. Ik gebruik voor dit gerecht graag de glutenvrije broodjes van de Lidl. Deze zijn alleen tijdens de glutenvrije actieweek te verkrijgen. Een ander glutenvrij broodjes, zoals een Schär Pistoletje is ook erg lekker.
Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg de kerriepoeder, koriander, peper, tomatenpuree, sambal en knoflook bij de kip. Meng het geheel goed door. Laat de marinade minimaal 1 uur intrekken in de koelkast.
Snipper de ui en maak de knoflook schoon. Maak de knoflook fijn met een rasp of een knoflookpers. Verhit olijfolie in een pan. Bak de ui en de knoflook ongeveer 2 a 3 minuten.
Voeg vervolgens de kip, de bouillon en trassie toe. Bak de kip goed gaar. Voeg na paar minuten 100 ml water toe en zet het vuur zachter. Laat de kip nog een minuut of 10 sudderen.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg de kerriepoeder, koriander, peper, tomatenpuree, sambal en knoflook bij de kip. Meng het geheel goed door. Laat de marinade minimaal 1 uur intrekken in de koelkast.
Snipper de ui en maak de knoflook schoon. Maak de knoflook fijn met een rasp of een knoflookpers. Verhit olijfolie in een pan. Bak de ui en de knoflook ongeveer 2 a 3 minuten.
Voeg vervolgens de kip, de bouillon en trassie toe. Bak de kip goed gaar. Voeg na paar minuten 100 ml water toe en zet het vuur zachter. Laat de kip nog een minuut of 10 sudderen.
Notes
Een heerlijk recept – al zeg ik het zelf – voor in het weekend op een broodje. Of natuurlijk lekker doordeweeks. Een broodje pittige kip kerrie is een smaakexplosie in je mond en vaak gemaakt met ingrediënten uit je keukenkastje – mits je trassie altijd op voorraad hebt, natuurlijk! Wil je vaker van dit soort broodjes terug lezen? Laat het dan weten in de reacties.