Het recept van vandaag komt iets later dan jullie misschien gewend zijn, maar het is een heerlijke traktatie voor het weekend! De appels zijn super goedkoop op het moment en dat komt wel erg goed uit deze appelmaand! Vandaag heb ik een glutenvrij recept voor een glutenvrije appelkoek!
Deze appelkoek is erg lekker! Uit dit recept haal je zeker 12 stukjes en je kunt ze ook fantastisch goed invriezen!
– Bevat Affiliate links-
Ingrediënten Glutenvrije Appelkoek
- 100 gram glutenvrije havermout
- 200 gram Schar Mix C
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 175 gram roomboter
- 2 – 3 Elstar appels
- Rozijnen
- Kaneel
- Optioneel: Een eetlepeltje bruine basterdsuiker voor bij de appels
- Optioneel: Ongezouten noten, zoals hazelnoten, walnoten en amandelen
- Extra benodigdheden: Vierkante ovenschaal 20 cm
Dit recept is echt heerlijk voor deze zonnige herfstdagen! Je kunt hem maken op een bakplaat, maar ik vind een vierkante ovenschaal dan net wat makkelijker!
Bereiding Glutenvrije Appelkoek
Stap 1: Schil de appeltjes en snijd deze in kleine stukjes. Vervolgens meng je de appeltjes met kaneel, rozijnen en een eetlepeltje bruine basterdsuiker goed door.
Stap 2: Meng met een lepel of met de hand de havermout, de bruine basterdsuiker en de glutenvrije bloem goed door. Smelt vervolgens de boter in de magnetron en mix dit samen met het mengsel tot een heerlijke plakkerig mengsel.
Stap 3: Bekleed de ovenschaal met bakpapier en verdeel ongeveer 75% van het deeg op de bodem van de ovenschaal. Bestrooi vervolgens de appeltjes erover. Verdeel eventueel nog wat ongezouten noten er overheen. Neem het laatste beetje deeg en verkruimel dit over de appelkoek
Stap 4: Bak de appelkoek in 50 minuten op 180 graden gaar.
Meer recepten met appel?
- Glutenvrije Appelcake met room
- Pannenkoeken met warme appel
- Huisgemaakte Appelmoes
- Toast met geitenkaas en appel
- Meer?
Welk recept hoop jij snel terug te zien?
Zojuist deze appelkoek gemaakt. Wat een mooi eenvoudig recept! Ipv de boter te smelten, heb ik redelijk koude boter gebruikt. Is misschien even wat meer werk om een ‘plakkend’ deeg te krijgen. Maar hierdoor krijg je wel een beter kruimeleffect met het laatste restje deeg. Bijna alle ingrediënten zijn zo bedekt met de kruimels. Dit voorkomt ook gelijk het verbranden van de rozijnen en de walnoten.
De koek zit nog in de oven, maar het ruikt al heerlijk!