Deze glutenvrije bramencake is weer een recept die wij vroeger altijd maakte. Vorige jaar hebben wij hem voor het eerst in de glutenvrije variant gemaakt en dit jaar maakte ik hem weer! Een lekkere bramencake die ontzettend lekker en smeuïg is! Lekker glutenvrij en goedgekeurd door de glutenvolle familie als lekker!
Ingrediënten
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 200 gram Schär Mix C ( Kuchen & Kekse)
- 1/5 zakje bakpoeder
- 2 tl kaneel
- +/- 300 gram bramen
Voor de bovenlaag
- 25 gram amandelen, fijngehakt
- 50 gram kristalsuiker
- 50 gram Schär Mix C (Kuchen & Kekse)
- 50 gram koude roomboter
- tl kaneel
Extra benodigdheden
- Ovenschaal of bakblik (20 cm x 20 cm)
- Bakpapier
- Mixer of keukenmachine
- Zeef
Stap 1: Mix de boter en suiker tot een zacht beslag. Voeg een mespuntje zout toe.
Stap 2: Voeg één voor één de eieren toe aan het beslag. Laat de ingrediënten even wennen aan elkaar.
Stap 3: Zeef het glutenvrije meel (Schär Mix C). Voeg hier een half zakje bakpoeder en 2 theelepels kaneel aan toe.
Stap 4: Meng het meelbeslag geleidelijk toe aan het beslag en mix het gedurende 3-5 minuten op een gemiddelde stand.
Stap 5: Bekleed de ovenschaal met bakpapier en vet de schaal in.
Stap 6: Vervolgens giet je het beslag in de schaal.
Stap 7: Maal de amandelen fijn
Stap 8: Voeg de koude roomboter, amandelen, glutenvrije meel en suiker in een kom en meng de ingrediënten met je handen grof samen. Zorg er wel voor de de boter niet meer klonterig is!
Stap 9: Verdeel de bramen over de ovenschaal.
Stap 10: Verdeel vervolgens het mengseltje van stap 8 over de bramen heen. Druk ze een beetje plat om de bramen te verstoppen. 🙂
Stap 11: Verwarm de oven voor op 180°C in ongeveer 60 – 70 minuten gaar. De baktijd verschilt per oven, houdt dus goed in de gaten wanneer je cake gaar is.
De cake is te verdelen in 12 tot 16 stukjes en kan perfect ingevroren worden. Hij is bij onze glutenvolle proever goedgekeurd als lekker en zelf heb ik er natuurlijk ook van gesmuld! Omdat ik verse bramen uit de vriezer heb gebruikt en mijn bramen niet goed genoeg uit hebt laten lekken zijn ze naar de bodem gezakt. Gebruik je ‘droge’ bramen zullen deze niet zakken. Daarnaast gaf de vocht van de bramen wel weer een smeuïg effect! Hij is helemaal goedgekeurd!
Ga jij dit recept ook eens proberen?
Dit klinkt echt super lekker! Normaal trekken bramen mij niet zo haha. Misschien is het in een cake anders!