Vorige week vond ik het weet tijd voor een glutenvrije gevulde speculaas. Mijn broer en schoonzus zouden s’ avonds gezellig komen en dan vind ik het altijd leuk om iets lekkers op tafel te zetten. Mijn oom en tante kwamen s’ middags spontaan langs en die roken natuurlijk de gevulde speculaaslucht. Dit recept is speciaal voor iedereen, die even snel een gevulde speculaas op tafel wilt hebben staan.

Zoals ik in de inleiding al vertelde. Mijn familie kwam op bezoek. De glutenvrije gevulde speculaas had het zwaar, want hij werd binnen een dag door verschillende mensen gegeten en meer dan goedgekeurd. Dan heeft hij zijn plekje hier natuurlijk verdient. En bovenal, hij is lekker makkelijk!

– Bevat Affiliate links-

Ingrediënten Glutenvrije Gevulde Speculaas

Ik ben erg tevreden met de kruidnotenmix van Peak’s FreeFrom. Je kunt zo voor heel veel dingen gebruiken en het is lekker makkelijk. Het baksel lukt vrijwel altijd en je bent niet uren bezig met de bereiding.

Bereiding glutenvrije gevulde speculaas

Stap 1: Mix de bakmix samen met 1 ei en de 100 gram boter in een keukenmachine met deeghaken. Je kunt het ook met de hand mixen/kneden.

Stap 2: Prak met een vork de amandelspijs los en voeg hierbij 1 ei. Prak het geheel goed samen.

Stap 3: Bekleed de onderkant van het bakblik met bakpapier en vet de randen goed in. Gebruik een gedeelte van het deeg (2/3) om de onderkant en de zijkanten de bekleden. Duw voorzichtig met je vinger bij de randjes zodat daar niet teveel koekdeeg blijf zitten.

Stap 4: Schep het amandelspijs op het koekdeeg en verdeel dit goed. verdeel het overige deeg over de bovenkant. Ik heb dit in stukjes gedaan, omdat dat mij het makkelijkste leek. Zorg dat alle gaatjes goed dicht zijn, want anders is het mogelijk dat er wat spijs uit komt lopen.

Stap 5: Maak de gevulde speculaas af door wat amandelschaafsel erover te gooien of van die dikkere halve amandelen.

Stap 6: Bak de glutenvrije gevulde speculaas in ongeveer 40 minuten op 180 graden gaar. Laat hem even een kwartier goed afkoelen en haal de ring van koek. Eventueel van te voren de randjes een beetje losmaken met een dun mesje of een sateprikker. Dan scheurt hij niet open, mocht er ergens iets vastgeplakt zitten!

En dan kun je er overheerlijk van genieten!

Deze gevulde speculaas is een heerlijk lekkernij voor tijdens de sinterklaasperiode, maar daarna is het ook een heerlijke favoriet. Heerlijk bij een kopje thee of wat dacht je bij warme chocolademelk met slagroom?

Meer taartjes?

Wat maak jij het liefste zelf rond de sinterklaasperiode?

*Advertentie*