De kerstdagen komen steeds dichterbij! Natuurlijk heb ik deze maand een aantal glutenvrije recepten voor de kerst voor jullie klaarstaan. Deze is speciaal voor alle glutenvrije snoepers. Vandaag heb ik namelijk een recept hoe jij zelf glutenvrije kerstboom koekjes kunt maken.  

Dit idee kwam ik tegen via de Allerhande! Hierin stond een ‘glutenvol’ recept voor Kerstboom koekjes en toen dacht ik! Dat kunnen we zelf natuurlijk ook glutenvrij maken. Het recept had ik namelijk al eens geschreven.. Hij is namelijk vergelijkbaar met de glutenvrije roomboter spritzen uit 2016! Dit recept is voor ongeveer 10 a 12 glutenvrije kerstboom koekjes!

 

Ingrediënten Glutenvrije Kerstboom Koekjes

  • 200 gram Schär Mix C (Kuchen & Kekse)
  • 8 gram bakpoeder
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 1 ei
  • Vanille suiker/vanille extract
  • snufje zout
  • 2 a 3 eetlepels melk
  • 150 a 200 gram chocolade
  • Zilverparels
  • Extra benodigdheden: spuitzak + spuitmondje, bakplaat, bakpapier, oven, mixer

Ik maak zelf altijd gebruik van wegwerp plastic spuitzakken. Het is niet heel duurzaam, dat weet ik, maar het werkt ideaal! Ik krijg namelijk normale spuitzakken nooit goed schoon en dan raak ik geïrriteerd. Ik heb ervan geleerd en bestel regelmatig plastic spuitzakken. De Schär Mix C koop ik tegenwoordig bij Holland & Barrett! Hier is hij namelijk maar € 2,79 voor 1 kg! Dus dat valt qua prijs natuurlijk ontzettend mee in verhouding tot andere winkels/ webshops!

 

Bereiding Glutenvrije Kerstboom Koekjes

Stap 1: Mix de roomboter met de suiker tot een glad beslag. Zeef vervolgens het glutenvrije bloem door het beslag samen met de bakpoeder.

Stap 2: Mix dit goed door en voeg hieraan een ei, een beetje vanille-extract en een mespuntje zout. Mix alles goed door tot een plakkerig beslag.

Stap 3: Maak de spuitzak klaar voor gebruik. Gebruik een spuitmondje met een klein ‘stervormig’ tuitje. Schep het deeg in de spuitzak.

Stap 4: Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit vervolgens het deeg op de bakplaat in de vorm van een kerstboom.

Stap 5: Bak vervolgens in 18 a 20 minuten de koekjes op 180 graden gaar!

Laat de koekjes goed afkoelen, voordat je ze bekleed met chocolade!

Stap 6: Smelt de chocolade au bain-marie. Als alles goed is gesmolten kun je de glutenvrije kerstboom koekjes in de chocolade dopen en versieren met zilverparels!

Stap 7: Laat de chocolade goed drogen totdat het hard is geworden.