Begint het in Nederland dan nu echt herfst te worden? We hebben natuurlijk een prachtig najaar gehad, maar ik begin het nu wel weer wat frisser te worden. Het recept van vandaag is voor iedereen die zichzelf even wilt verwennen! Vandaag een recept voor een glutenvrije mugcake met appel!

De maand van de Appel op Dagelijks Glutenvrij loopt op zijn einde! Er zijn heel veel verschillende recepten met appel voorbij gekomen. Van diner tot taart, van bijgerecht tot lunch. De appel is overal in te vinden.. Toch ben ik wel blij dat de maand bijna over is.. Ik ben namelijk zelf nu wel een beetje klaar met de appels!

Ingrediënten Glutenvrije mugcake met appel

  • 30 gram roomboter of margarine
  • 1 eitje
  • 2 eetlepels melk
  • 1 grote eetlepel suiker
  • 1/2 appel
  • Kaneel
  • 2 eetlepels glutenvrije bloem
  • Extra: Een mok van minimaal 300 ml.

Ik raad je aan om een mok van minimaal 300 ml te pakken. De cake gaat namelijk snel groeien en je wilt natuurlijk niet dat je hele magnetron onder de mugcake zit! Houdt hem ook goed in de gaten, wanneer hij in de magnetron staat!

Bereiding Glutenvrije mugcake met appel

Stap 1: Smelt de roomboter in de beker in de magnetron. Voeg 1 eitje toe en klopt dit goed los.

Stap 2: Voeg vervolgens de melk, suiker en een beetje kaneel toe. Klop dit met een kleine garde of een vorkje goed samen.

Stap 3: Voeg het glutenvrije bloem toe en mix het beslag samen. Strooi de appelstukjes erboven dit en roer dit voorzichtig door.

Stap 4: Plaats de mok ongeveer 2 minuten in de magnetron op 900 W. Houdt hem goed in de gaten. Als hij dreigt over te lopen, dan moet je de magnetron even stil zetten en na 10 seconden weer verder laten gaan.

Stap 5: Laat de mugcake een beetje afkoelen, de appel is namelijk erg warm! Hij is lauw/warm het lekkerste!

Meer zoetigheid met appel?

Maak jij wel eens een mugcake?