Afgelopen vrijdag kwamen vriendinnen gezellig op bezoek. Ik vind het erg leuk om taartjes te maken en hun vinden het niet heel erg om als proefpersonen te moeten proeven.. En anders hebben ze natuurlijk een beetje pech. Ik probeerde een glutenvrije perzikcake te maken met banketbakkersroom. Mijn probeersel was best wel goed gelukt en vandaag deel ik het recept met jullie.
Onze perziken waren langzaam aan het weglopen. Daarom besloot ik om een recept uit te werken waar perzik inzat. Op verschillende websites kwam ik glutenvolle recepten tegen van een perzikcake en ik dacht: “Laat ik hem eens glutenvrij proberen te maken.” Het resultaat is deze glutenvrije perzikcake. Oh! En dit recept bevat suiker 😉
Benodigdheden Glutenvrije Perzikcake
- 100 gram roomboter of margerine
- 75 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 4 gram bakpoeder
- 100 gram glutenvrije bloem
- 1 a 2 perziken
Banketbakkersroom:
- 3 eidooiers
- 50 gram suiker
- 1 el glutenvrije bloem
- 250 ml melk
- 1 vanillestokje of vanille extract
Ik heb gebruik gemaakt van de glutenvrije bloem van Lisa’s Choice. Deze samenstelling werkt ook goed in combinatie met Schär Mix C. Ik raad je aan om het recept met de banketbakkersroom te maken. De banketbakkersroom zorgt er namelijk voor de dat cake lekker smeuiig
Bereiding Glutenvrije Perzikcake
Stap 1: Verwarm de melk in een steelpannetje op een laag vuur. Voeg wat vanille(extract) bij de melk. Ondertussen mix je de eidooiers met de suiker en de bloem totdat het mengsel lichtgeel van kleur is. Vervolg giet je beetje bij beetje de melk erbij en blijf je door mixen.
Stap 2: Gooi het mengsel weer terug in de pan en breng deze al roerend aan de kook. Schrikt niet als het lichtjes gaat schuimen en blijf goed doorroeren totdat het mengsel weer glad is.
Stap 3: Roer totdat het mengsel op de juiste dikte is en laat deze afkoelen op een ondiep bord in de koelkast. De banketbakkers room laat je goed afkoelen in de koelkast. Ondertussen maak het cakebeslag.
Stap 4: Mix de suiker en de roomboter tot een smeuiig beslag. Mix vervolgens één voor één de eieren erdoor.
Stap 5: Voeg de glutenvrije bloem met de bakpoeder bij het mengsel en mix dit gedurende 5 minuten door tot een luchtig beslag.
Stap 6: Verwarm de oven op 180ºC en bekleed een springvorm met bakpapier. Vet de randen goed in.
Stap 7: Giet het cakebeslag op de bodem van de springvorm. Haal de banketbakkersroom uit de koelkast en bestrijk de bovenkant van het cakebeslag volledig met banketbakkersroom.
Stap 8: Plaats gesneden stukken perzik aan de rand van de taart of waar je de perzikken bovenop kwijt wilt.
Stap 9: Bak de glutenvrije perzikcake 60 minuten op 180ºC gaar. Haal hem vervolgens uit de oven en laat deze goed afkoelen.
Ik ben dol op alles wat zoetigheid is, maar deze was onverwachts erg lekker. De banketbakkersroom trek gedurende het proces samen met het cakebeslag, waardoor het cakebeslag zelf niet droog wordt gedurende het proces. Dit geeft de perzikcake een erge romige smaak. Vandaag geen perziken in huis? Dit recept is ook goed te maken met andere fruitsoorten, zoals appel, peer en bosvruchten.
Meer cakerecepten?
Wat is jouw favoriete vrucht om mee te bakken?