Glutenvrije speculaasmuffins
Over een weekje begint de sinterklaasperiode. Een tijd vol zoet snoepgoed en héél veel chocolade, gevulde speculaas én natuurlijk kruidnoten. De winkels liggen weer vol met glutenvolle lekkernijen én de glutenvrije producten? Die zijn erg prijzig. Gelukkig zijn er heel veel lekkere recepten om zelf iets lekkers te maken om van te smikkelen. In de blog van vandaag deel ik het recept van glutenvrije speculaasmuffins met een toefje botercreme.
Laatste update: 8 november 2024
Glutenvrije Sinterklaas
Als glutenvrije foodblogger vind ik de sinterklaasperiode één van de leukste inhakers van het jaar. Als content creator probeer je altijd een beetje mee te gaan met de trends en ontwikkelingen én feestdagen zijn belangrijke momenten. Ik ben dol op alle zoetigheden van de Sint. De chocoladeletters, kruidnoten én natuurlijk glutenvrije gevulde speculaas. En je vergeet een echte banketstaaf. De meeste producten zijn tegenwoordig glutenvrij te koop, maar je moet ze bestellen, ze zijn minder lekker óf ze zijn schreeuwend duur. Op Dagelijks Glutenvrij vind je meer recepten en tips voor een zorgeloze, glutenvrije Sint. Je vindt ze op de pagina Glutenvrije Sinterklaas.
Zo maak je glutenvrije speculaasmuffins
De smaak van speculaas hoort echt bij de herfst en bij het Sinterklaasfeest. Zelf koop ik altijd speculaaskruiden in een grootverpakking. Een klein busje van Verstegen kost € 3.69 (omgerekend € 108,53 per kilo). Terwijl je online bij bijvoorbeeld De Kruidenbaron €15,35 per kilo betaald. Dat scheelt een hoop in de portemonnee. Daarnaast gebruik ik voor de muffins een glutenvrije bloem. Hiervoor gebruik ik zelf de Schär Universel Mix.
Tekst gaat verder onder de afbeeldingen
Mix de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg daarna één voor één de eieren toe en meng goed door.
Zeef de bloem en voeg deze samen met het bakpoeder, zout en speculaaskruiden toe aan het beslag. Roer goed door.
Voeg tot slot het bruisend water toe en meng kort.
Verdeel het beslag over zes muffinvormpjes en bak de muffins in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25 minuten, tot ze gaar zijn. Laat ze volledig afkoelen.
Klop de boter zacht en voeg geleidelijk de poedersuiker toe. Mix tot een gladde crème en voeg dan een eetlepel melk toe.
Schep de botercrème in een spuitzak en spuit deze mooi op de afgekoelde muffins.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Mix de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg daarna één voor één de eieren toe en meng goed door.
Zeef de bloem en voeg deze samen met het bakpoeder, zout en speculaaskruiden toe aan het beslag. Roer goed door.
Voeg tot slot het bruisend water toe en meng kort.
Verdeel het beslag over zes muffinvormpjes en bak de muffins in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25 minuten, tot ze gaar zijn. Laat ze volledig afkoelen.
Klop de boter zacht en voeg geleidelijk de poedersuiker toe. Mix tot een gladde crème en voeg dan een eetlepel melk toe.
Schep de botercrème in een spuitzak en spuit deze mooi op de afgekoelde muffins.