Aanstaande donderdag is het Valentijnsdag! Een dag waarop je de liefde viert.. Een beetje afgezaagd en ik vind het ook een van de meest commerciële dagen van het jaar. Wil je toch graag je partner, je buurman/vrouw of je kinderen een beetje extra verwennen? Vandaag deel ik een lekker receptje voor een glutenvrije bosvruchten dessert, voor ieder die eigenlijk iedere dag de liefde viert!

Dit recept is geschikt voor vier grote toetjes! Je kunt vier verschillende glaasjes gebruiken, want dat is natuurlijk het makkelijkste! Wil je liever een ander fruitsoort dan bosvruchten? Probeer het eens lekker met aardbeien, want dat wordt ook smullen!

Ingrediënten glutenvrije bosvruchten dessert

  • 200 gram diepvries bosvruchten
  • 1 pak Nairns Biscuit Breaks Oats & Syrup
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram kwark
  • scheutje vloeibare zoetstof of suiker

Ik maak gebruik van de Biscuit Breaks Oat & Syrup van Nairns. De haver in de koekjes geven een lekkere chrunchy smaak in het toetje en past erg lekker in combinatie met de marcarpone en kwark. De diepvries bosvruchten kun je kopen in bijna alle supermarkten.

Bereiding bosvruchten dessert

Stap 1: Haal de diepvries bosvruchten (200 gram) uit de vriezers en laat deze op een bord ontdooien.

Stap 2: Verkruimel de Nairns Biscuit Breaks Oats & Syrup met een keukenmachine of met de hand. Er mogen wat grovere stukjes overblijven voor een extra bite.

Stap 3: Meng de mascarpone met de kwark met een garde in een kom. Voeg eventueel wat vloeibare zoetstof of een schepje suiker toe om het iets zoeter te maken. Meng het geheel goed door.

Stap 4: Het is tijd om de glaasjes te vullen. Begin onderaan met een laagje koekjes kruimels. Ongeveer 1,5 eetlepel per glas, maar dit verschilt ook met de grote van je glaasje.

Stap 5: Verdeel voorzichtig wat bosvruchten over de eerste koeklaag. Bewaar wat bosvruchten voor de garnering.

Stap 6: Het is nu tijd om het kwarkmengsel over de bosvruchten te verdelen. Ik gebruik is een garneerspuit voor, maar je kunt ook gewoon scheppen met een lepel!

Stap 7: Verdeel het restant koekkruimels over het kwarkmengsel heen. Over de koekkruimels mag het restant van het kwarkmengsel worden opgedeeld.

Stap 8: Om het bosvruchten dessert af te maken breek je de overgebleven twee biscuits in tweeën en zet je deze rechtop op de bovenkant. Strooi nog wat bosvruchtjes over de bovenkant en plaats de toetjes in de koelkast, totdat je ze gaat eten!

Hoe ga jij jouw Valentijn verrassen?

%d bloggers liken dit: