Afgelopen week deelde ik een recept met Lemon Curd! Dan is het natuurlijk ook wel fijn om te weten wat je er allemaal mee kunt. Je kunt het lekker eten met wat kwark of verwerken in een kwarktaart. In de blog van vandaag heb ik het verwerkt in een toetje. Leuk en makkelijk te maken, zeker tijdens de Paasdagen die eraan komen! In de blog van vandaag vertel ik hoe je deze Cheesecake Dessert maakt met Lemon curd.

Pasen is nog maar een week van ons verwijderd. Wat wij precies gaan doen tijdens de paasdagen is nog niet bekend, maar ik weet zeker dat we er iets lekkers en gezelligs van gaan maken. Mijn moeder en ik hebben in ieder geval genoeg chocolade ingeslagen… Lekker!!

Ingrediënten Cheesecake Dessert

  • 100 gram Roomkaas of MonChou;
  • 100 gram Opgeklopte slagroom;
  • Half zakje vanillesuiker;
  • Beetje citroenrasp;
  • Glutenvrije Koekjes (Ik gebruikte de chocolade koekjes Lidl);
  • 4 grote eetlepelsLemon Curd;
  • Vier dessertglaasjes;

Zelf Lemon Curd maken?

Wil je zelf verse lemon curd maken? Het recept staat op Dagelijks Glutenvrij en is erg makkelijk om zelf te maken!

Lemon Curd kun je kant-en-klaar komen in de supermarkt, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. Ik schreef van de week een recept hierover, deze kun je lezen via deze link! Het is wel een echte caloriebom, maar wel een echte aanrader voor dit recept!

Bereiding Cheesecake Dessert

Stap 1: Rasp ongeveer een halve citroen.

Stap 2: Weeg 100 gram Roomkaas/MonChou af en mix deze samen met de vanillesuiker los. Klop vervolgens de slagroom goed stijf.

Stap 3: Verkruimel 100 gram koekjes fijn en verdeel deze over de bodem van de glaasje.

Stap 4: Verdeel vervolgens het roomkaasmengsel over de koekjes bodem en laat deze hard worden in de koelkast. Ongeveer 30 minuten.

Stap 5: Schep per glaasje ongeveer een grote eetlepel Lemon Curd zodat het witte gedeelte lekker is bedekt met Lemon Curd.

Stap 6: Decoreer de bovenkant eventueel met wat opgeklopte slagroom wat je over hebt gehouden van het opkloppen. Strooi eventueel nog wat koekkruimels erover om hem af te maken.

Tip: Maak de lemon curd ruim van te voren. Het bereiden is redelijk wat werk en het moet vervolgens nog een tijd afkoelen.

Ik ben altijd dol op citroenen! Het is lekker fris en zuur tegelijkertijd. Het doet mij ook altijd aan de zomer en het voorjaar denken. Lekker een drankje met een schijfje citroen erin, ik kan er van genieten!

Wat doe jij graag met citroenen?

Glutenvrij Pasen

Er zijn zoveel lekkere dingen te vinden tijdens de paasdagen! De keuze is enorm, maar als je glutenvrij moet eten, dan is je keuze iets beperkter.. Op Dagelijks Glutenvrij deel ik graag rond de Pasen wat lekkere recepten voor bij jou op tafel!

%d bloggers liken dit: