Vandaag heb ik weer een lekker glutenvrij recept voor in de oven! Het is geen 1 april grap, maar dit glutenvrije deeg is perfect voor een hartige taart of quiche! In het lerecept van vandaag heb ik ook weer een lekker idee voor een vulling. Als je een glutenvrije hartige taart zelf wilt maken, dan ben je wel eventjes bezig. Het bladerdeeg maken we namelijk ook helemaal zelf! Vandaag heb ik een lekker recept voor een glutenvrije bloemkoolquiche!
Ingrediënten glutenvrije bloemkoolquiche
- Een grote bloemkool
- 100 gram blauwaderkaas
- 4 eieren
- 200 ml kookroom of slagroom
- peper en zout
- nootmuskaat
- 125 gram Schär Mix B
- 125 gram roomboter of margerine
- water
Let op! Nootmuskaat
Veel soorten nootmuskaat zijn NIET GLUTENVRIJ. Lees goed de ingrediënten van tevoren door. Van Verstegen Nootsmuskaat is glutenvrij.
Kun je de video niet zien? Klik op deze link om de video op YouTube te bekijken. Vergeet niet om te abonneren op mijn YouTube-kanaal voor nog meer video’s!
Het recept is geschikt voor vier tot vijf personen. Je kunt hem lekker warm serveren, maar hij is koud ook erg lekker. Wil je liever geen blauwaderkaas in de hartige taart? Probeer hem dan eens met stukjes achterham en mix wat geraspte kaas er doorheen. Liever een andere vulling? Probeer de glutenvrije hartige taart met brocolli eens.
Bereiding Glutenvrije Bloemkoolquiche
Stap 1: Weeg 125 gram roomboter en 125 gram Schär Mix B af. Snijd de koude roomboter in klein blokjes. Strooi wat zout door het glutenvrije bloem en kneed deze in de keukenmixer met kneedhaak samen. Voeg wat ijskoud water toe. Ongeveer 50 tot 100 ml.
Stap 2: Kneed met de hand het deeg goed samen en laat deze een uurtje in de koelkast rusten. Dek het deeg goed af met wat vershoudfolie.
Stap 3: Haal na een uurtje het deeg uit de koelkast. Strooi wat glutenvrije bloem op het aanrecht en strooi ook wat glutenvrije bloem op de deegroller. Rol het deeg net zo lang tot het een soepel deeg wordt. Vouw het af en toe weer samen en rol het deeg weer goed uit. Is je deeg te plakkerig en te zacht aan het worden? Leg het dan nog even terug in de koelkast.
Stap 4: Is je deeg elastisch en geleidelijk gerold? Doe wat bakpapier in een springvorm en vet de randen met een beetje boter goed in. Verdeel vervolgens het deeg over de bodem en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
Stap 5: Bak de bodem in een oven van 140 graden in 20 minuten gaar. Dit is belangrijk om eerst te doen, voordat je de vulling erin doet. Anders wordt de bodem namelijk niet gaar.
Stap 6: Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in 15 minuten met wat zout gaar. Snijd de blauwaderkaas in plakjes of blokjes.
Stap 7: Meng met een garde de eieren samen met de kookroom. Maak het mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Stap 8: Haal de hartige taartbodem uit de oven. Vul de bodem met de bloemkool en verdeel de blauwaderkaas eroverheen. Giet vervolgens het eimengsel er geleidelijk over heen. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas eroverheen.
Stap 9: Bak de glutenvrije bloemkoolquiche in 40 a 45 minuten op 180 graden gaar.
De hartige taart is geschikt voor meerdere gelegenheden. Je kunt het lekker als avondmaaltijd eten, maar is ook erg lekker bij een late lunch of tijdens een picknick in het park. Een hartige taart is eigenlijk altijd wel lekker. Het wordt ook vaak gegeten tijdens de paasdagen.
Hoe vul jij het liefste je hartige taart of quiche?.
Glutenvrij Pasen
Er zijn zoveel lekkere dingen te vinden tijdens de paasdagen! De keuze is enorm, maar als je glutenvrij moet eten, dan is je keuze iets beperkter.. Op Dagelijks Glutenvrij deel ik graag rond de Pasen wat lekkere recepten voor bij jou op tafel!
Meer glutenvrije recepten?
- Spruitjes Rösti-Schotel | Recept
- Glutenvrije Bloemkoolovenschotel | Recept
- Glutenvrije pittige gehaktballetjes | Recept
- Hartige taart met broccoli en brie | Recept
- Glutenvrije toast met geitenkaas en appel | Recept
- Glutenvrije Pannenkoeken | Recept
- Glutenvrije Kipnuggets | Recept
- Zoete aardappelsoep | Recept
- Spinazie-Aspergeschotel | Recept
Helemaal goed!
M’n vegetarische vriendin en haar vriend die niet tegen gluten kan zijn wezen eten, groot succes!