Deze maand heb ik alweer vier jaar de diagnose Coeliakie en een van de dingen die ik het meeste miste was een echte lekkere hartige taart. Ik ben namelijk echt dol er op! Het heeft even geduurd voordat ik een lekker recept had gevonden om dit ook glutenvrij te maken. Je kunt de bladen namelijk niet glutenvrij in de supermarkt kopen. Vandaag deel ik graag mijn recept voor een glutenvrije hartige taart met broccoli en brie.

Het heeft een paar pogingen gekost om een perfect recept voor een glutenvrije hartige taart de vinden, maar het is uiteindelijk gelukt! Dit recept is geschikt voor een glutenvrije hartige taart voor vier tot vijf personen.

– Bevat Affiliate links-

Ingrediënten Glutenvrije hartige taart met broccoli en brie

Wil je liever een andere vulling gebruiken? Gebruik dan alleen het eerste gedeelte van het recept voor de bodem. En vul de hartige taart met jouw vulling naar keuze!

Bodem:

 • 125 gram Schär Mix B
 • 125 gram roomboter of plantaardige boter
 • snufje zout
 • 60 ml ijskoud water
 • Extra glutenvrije bloem om te bestrooien

Vulling:

 • 500 gram broccoli
 • 200 gram roombrie
 • 125 gram spekjes (optioneel)
 • 4 eieren
 • 200 ml slagroom of kookroom
 • Peper en zout

Extra:

 • Quichevorm of een springvorm 22 Ø
 • Bakpapier
 • deegroller
 • vershoudfolie

Heb jij deze glutenvrije hartige taart gemaakt of een variant erop? Vergeet deze dan niet te delen via Instagram onder de hashtag #dagelijksglutenvrij of tag mij via @dagelijksglutenvrij.

Bereiding Glutenvrije hartige taart met broccoli en brie

Stap 1: Weeg 125 gram Schär Mix B af en snijd 125 gram koude (!) boter in kleine stukjes. Strooi wat zout erdoor. Kneed met de deeghaken van een keukenmachine of met je handen de ingrediënten samen. Voeg ondertussen het ijskoude water geleidelijk toe. Blijf doorkneden tot een deeg bal.

Stap 2: Leg de deegbal op een bord en bedek deze met vershoudfolie. Laat de deegbal ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 3: Haal na 30 minuten het deeg uit de koelkast en kneed het nog even goed door. Zorg ervoor dat je handen goed koud zijn, anders wordt het deeg te snel zacht. Strooi wat glutenvrije bloem op een schoon aanrecht en strooi wat bloem over je deegroller.

Stap 4: Rol het deeg goed uit en draai het gedurende het rollen regelmatig om. Hierdoor voorkom je dat het gaat vastplakken aan het aanrecht. Vouw regelmatig de zijkanten naar binnen tot een klein pakketje en rol het deeg opnieuw. Hierdoor wordt het deeg lekker soepel. Vouw het deeg nogmaals tot een pakketjes en leg het terug op het bord in de koelkast. Laat het nogmaals 15 minuten rusten.

Stap 5: Bekleed de bodem van de quiche vorm of de springvorm met bakpapier en vet de randen eventjes in.

Stap 6: Haal het deeg uit de koelkast en rol deze goed uit. Plaats het deeg over de vorm heen en zorg ervoor dat de randen goed bedekt zijn. Prik vervolgens gaatjes in de bodem en plaats de bodem voor circa 20 minuten op 160 graden in de oven.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Vulling:

Stap 7: Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 10 minuten gaar. Bak de spekjes en snijd de roombrie in plakjes.

Stap 8: Roer in totaal vier eieren samen met de room goed samen. Voeg in dit mengsel ook nog wat peper toe voor de smaak.

Stap 9: Haal na 20 minuten de bodem uit de oven en verdeel de broccoli en spekjes over de bodem van de glutenvrije hartige taart. Giet vervolgens het mengsel over de broccoli heen. Pas op dat het niet overstroomt! Plaats vervolgens de plakken roombrie bovenop de glutenvrije hartige taart en duw deze een beetje in het eimengsel.

Stap 10: Bak vervolgens de volledige taart op 160 graden in 40 minuten gaar en eetsmakelijk!

Wat echt super lekker is van een hartige taart is dat het heel geschikt is om te bewaren! De hartige taart is geschikt voor vier personen, maar wij natuurlijk met z’n twee thuis en als mijn vriend mee-eet dan zijn we met z’n drieën. Regelmatig is er een stukje over en het is dan vechten wie er een stukje mee mag naar zijn werk of school. Het is super lekker als het koud is.. (Stiekem nog iets lekkerder)

Wat is jouw favoriete vulling voor een hartige taart?