Als er iets is wat ik altijd ontzettend lekker vond, dan waren het wel kipnuggets. Of het nu kipnuggets van de snackbar waren of van die kleffe kipnuggets van de McDonalds waren, ik was er dol op. Glutenvrije Kipnuggets vind ik wel aardig. De Lidl heeft in de glutenvrije week wel lekkere, maar echte zelfgemaakte kipnuggets dat is natuurlijk wel ontzettend lekker. In het recept van vandaag vertel ik hoe je deze glutenvrije kipnuggets maak!

Dit recept is zowel glutenvrij, als lactosevrij. Dit is niet het meest gezonde recept, maar wel een ontzettende lekkere traktatie. Ik heb ze al voor verschillende mensen gemaakt en ze zijn er van overtuigd. Dit zijn ontzettend lekkere kipnuggets!

Ingrediënten Glutenvrije Kipnuggets

Recept voor zes personen:

  • 600 gram kipfilet
  • kipkruiden
  • 100 gram glutenvrije bloem/ zelfrijzend bakmeel
  • minimaal 200 gram cornflakes
  • 3 eieren
  • 1 liter zonnebloemolie óf een fituurpan

Met 600 gram kipfilet heb je ruim voldoende voor zes personen. Gemiddeld gebruik je 100 gram kipfilet per persoon. De kip is veel lekkerder als je hem kruid met kipkruiden. De kipkruiden van het merk Kania is glutenvrij en is te koop bij de Lidl. De kipkruiden zijn overigens ook lactosevrij. Voor de cornflakes heb ik gebruik gemaakt van de cornflakes van het Vrij van Gluten merk van de Albert Heijn. Deze is glutenvrij en lactosevrij.

Glutenvrije Kipnuggets
Glutenvrije Kipnuggets

Hoe maak je deze lekkere Glutenvrije Kipnuggets?

Stap 1: Snijd de kipfilet in platte kleine stukjes. Kruid de kip naar smaak met kipkruiden.

Stap 2: Verkruimel in een schaal cornflakes tot half grove paneermeel. Gooi in een aparte schaal de glutenvrije bloem en klust 3 eieren in een ander apart schaaltje.

Stap 3: Bekleed alle kanten van de kip met de glutenvrije bloem. Leg het kipstukje vervolgens in het eimengsel en zorg ervoor dat het complete kipstukje is bedekt met ei. Vervolgens leg je het kipstukje in de cornflakes en bekleed je het geheel ermee.

Stap 4: Giet 1 liter zonnebloemolie in een pan en laat deze goed warm worden. Je kunt dit testen door een stukje cornflakes in de pan de gooien. Wanneer deze gaat sudderen is de pan warm. Dan kun je kipnuggets bruin bakken.

Let op: Het vet kan snel te warm worden, dan verbranden de kipnuggets te snel en wordt de binnenkant niet goed gaar. Let er dus op dat de olie niet te warm wordt.

Welke specialiteit moet jij altijd maken voor de hele familie?

%d bloggers liken dit: