Glutenvrije Kipnuggets | Recept
De glutenvrije kipnuggets van Tessa. Bij onze familie zijn ze ondertussen een begrip én geef ze eens ongelijk – ze zijn ook ontzettend lekker. In de winkel zijn de glutenvrije kipnuggets onbetaalbaar. Soms zijn ze wel verkrijgbaar tijdens de glutenvrije week van de Lidl, maar die smaken niet hetzelfde. Bij dit recept heb je niet door dat je glutenvrije kipnuggets eet, maar… het is wel even een klusje. Gelukkig krijg je er wel iets heerlijks voor terug.
Update: 26 april 2023
Hoe maak je glutenvrije kipnuggets?
Dit recept is oorspronkelijk uit 2018 en heb ik recent in een nieuw jasje gestoken. Het recept is een regelrechte hit, bij ons thuis, maar ook bij jullie. Regelmatig ontvang ik van jullie een berichtje over dit recept én dat jullie ze gemaakt hebben. Dat vind ik altijd leuk om te lezen. Het is alweer een tijdje geleden dat ik zelf glutenvrije kipnuggets heb gemaakt. Ik denk al zo’n twee jaar geleden. Meestal maak ik een grote pan met kipnuggets, nodig ik wat mensen uit en genieten we van een schaal vers gebakken kipnuggets. Heerlijk met verse frietjes! Ik krijg er gelijk zin in!
Kunnen deze glutenvrije kipnuggets in de airfryer?
De airfryer is in ons huishouden niet meer weg te denken, maar dit recept heb ik nog niet geprobeerd in de airfryer. Als ervaren airfryer gebruiker durf ik meteen te zeggen dat het wel mogelijk is, maar ik ga niks zeggen rondom baktijden en temperaturen. Dat is gewoon even uittesten. Binnenkort maak ik dit recept in de airfryer én dan kan ik er meer over vertellen. Probeer het, zou ik zeggen!
Haal de kipfilet uit de verpakking. Snijd met een mes de kipfilet in platte kleine stukjes. Kruid de kip naar smaak met kipkruiden. Laat de kip even 10 - 15 minuten rusten, zodat de kruiden kunnen intrekken.
Je hebt drie verschillende schaaltjes nodig. Verkruimel in de eerste schaal de cornflakes tot half grof paneermeel. In de tweede schaal weeg je ongeveer 100 gram bloem af. In de derde schaal roer je drie eieren.
Pak het schaaltje met de kip erbij. Begin met een stuk je kip en bekleed alle kanten met glutenvrije bloem. Vervolgens gaat dit stukje in de ei en als laatste in de cornflakes. Herhaal dit met alle kipstukjes.
Giet 1l zonnebloemolie in een braadpan en laat deze goed warm worden. Je kunt de temperatuur testen door een stukje cornflakes in de pan te gooien. Deze gaat dan sudderen. Als de pan warm is kun je voorzichtig alle kip gaan bakken. Let goed dat de olie niet te warm wordt. Je kunt natuurlijk ook de frituurpan gebruiken.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Haal de kipfilet uit de verpakking. Snijd met een mes de kipfilet in platte kleine stukjes. Kruid de kip naar smaak met kipkruiden. Laat de kip even 10 - 15 minuten rusten, zodat de kruiden kunnen intrekken.
Je hebt drie verschillende schaaltjes nodig. Verkruimel in de eerste schaal de cornflakes tot half grof paneermeel. In de tweede schaal weeg je ongeveer 100 gram bloem af. In de derde schaal roer je drie eieren.
Pak het schaaltje met de kip erbij. Begin met een stuk je kip en bekleed alle kanten met glutenvrije bloem. Vervolgens gaat dit stukje in de ei en als laatste in de cornflakes. Herhaal dit met alle kipstukjes.
Giet 1l zonnebloemolie in een braadpan en laat deze goed warm worden. Je kunt de temperatuur testen door een stukje cornflakes in de pan te gooien. Deze gaat dan sudderen. Als de pan warm is kun je voorzichtig alle kip gaan bakken. Let goed dat de olie niet te warm wordt. Je kunt natuurlijk ook de frituurpan gebruiken.