Waarschijnlijk gaat iedereen nu naar mij schreeuwen of mij voor gek verklaren. Ik heb nog nooit een kapsalon bij de Turk op.. Op mijn 17e ben ik glutenvrij gaan eten en pas daarna ben ik echt dingen lekker gaan vinden.  Glutenvrije in combinatie met de gemiddelde Turkse afhaaleetpunt lijkt mij ook niet echt een sterk plan. Laatst probeerde ik samen met mijn moeder deze Glutenvrije Kipsalon met zelf gemaakte knoflooksaus, die ik graag met jullie wil delen.

Een kapsalon was nooit echt een aantrekkelijke maaltijd en daarom heb ik het nooit op. In een kapsalon zit meer dan 1.200 kcal.. Dat is bijna mijn daghoeveelheid. Deze glutenvrije kipsalon komt uit op ongeveer 550 kcal. Een prima avondmaaltijd.

Ingrediënten Glutenvrije Kipsalon

Recept voor twee porties:

 • 350 gram verse friet
 • 200 gram Kipshoarma
 • 50 gram 30+ geraspte kaas
 • IJsbergsla
 • Paprika
 • Rode ui
 • Komkommer
 • Peper en zout

Extra benodigdheden:

 • Airfryer (of frituurpan)
 • Olijfolie/bakboter
 • Ovenschaaltjes

Wij gebruiken de verse friet van de Lidl uit de vers vitrine, daarnaast komt de kipshoarma en de gerapste kaas ook bij de Lidl vandaan.

Bereiding Glutenvrije Kipsalon

Stap 1: Snijd de ijsbergsla, komkommer, rode ui en paprika op de gewenste grootte. (Ingrediënten in de salade kunnen natuurlijk weggelaten of bijgevoegd worden.

Stap 2: Bak de friet in de airfryer ongeveer 10 minuten op 180ºC en vervolgens afbakken in de Airfryer ongeveer 6 minuten op 200ºC .

Stap 3: Ondertussen bak je de kipshoarma in de pan met een klein beetje bakboter of olijfolie. Maak de stukjes tijdens het bakken wat fijner als je hier behoefte aan hebt. (mocht je gekruid eten lekker vinden kun je hier ook nog extra shoarmakruiden overheen doen)

Als je dit alleen eet, kun je eventueel de airfryer gebruiken om de kipsalon verder te bereiden. Wij hebben een kleine airfryer en we eten met z’n tweeën. Daarom gebruiken wij de oven. Die wordt voorverwarmd op 200ºC.

Stap 4: Verdeel de friet, kip en kaas over twee aparte ovenschaaltjes en plaats deze voor 7 minuten in de oven op 200ºC.

Tip: Als je het lekker vindt kun je de friet en de kip nog extra kruiden met peper en zout.

Stap 5: Haal na 7 minuten de ovenschaaltjes uit de oven en maak deze op smaak met knoflooksaus en chilisaus. (Recept voor een magere knoflooksaus volgt hieronder)

Stap 6: Maak de kipsalon af met de salade en groentes!

Smullen maar! Ik ben echt heel erg dol op dit recept en zou dit makkelijk iedere week willen en kunnen eten! Geen idee, hoe de kapsalon van de Turk smaakt, maar deze heeft een plekje in mijn hartje!

Hoe maak je knoflooksaus met weinig kcal?

Wat heb je nodig voor 2 personen a 50 ml saus pp.?

Pers de teentjes knoflook een mix deze met de Remia frietssaus om een lekkere, maar magere knoflooksaus te maken. Dit is alles wat je moet doen. De voedingswaarde van deze frietsaus is namelijk 1 op 1. 100 gram is 100 kcal. Dus dat betekent dat deze knoflooksaus slechts 50 kcal heeft ipv 150 kcal (Yildriz). Alle kleine beetjes helpen!

Heb jij liever een Kapsalon of een Kipsalon?